Aktuelle nyheder - Byggeri

Stor stigning i antallet af onlinemøder Sigmas kunder udnytter i højere grad, at de kan få rådgivning om kalkulationssoftwaren uden for normal arbejdstid. Også hos ordrestyring.dk ønsker kunderne onlinemøder både tidligt og sent.

Stor stigning i antallet af onlinemøder

Det er afgørende for digitaliseringen hos mindre håndværksvirksomheder, at de har adgang til rådgivning tidlig morgen og aften, lyder det fra Sigma og Ordrestyring.dk

Del artiklen på

Både kalkulationsprogrammet Sigma og det webbaserede sagsstyringsprogram Ordrestyring.dk har taget konsekvensen af travlheden i byggebranchen. De har stor succes med at stille mandskab og digitale platforme til rådighed for onlinemøder, når håndværkerne har tid og det passer ind i deres hektiske hverdag.

- Hvis vi skal have endnu flere håndværksmestre til at koble sig op på Sigma, så er det helt afgørende, at de også kan tale med os enten om morgenen eller om aftenen, hvor mester har ro og tid til f.eks. at få en demo eller få afklaret andre spørgsmål. Det er der flere og flere, der benytter sig af, forklarer Lars Bjørn Helgestad, der er marketing manager hos Sigma Estimates.

Sigma leverer professionel kalkulationssoftware til 10.000 aktive brugere i Danmark indenfor brancher som entreprenører, arkitekter, rådgivere og håndværkere. Her oplever man, at 90 % af de små håndværksvirksomheder i kundedatabasen, hvor det er mester selv, der står for digitaliseringen, benytter sig af muligheden for hjælp før eller efter byggepladsen er lukket.

- Det er første og fremmest de mindre håndværksvirksomheder mellem 1-10 ansatte, der benytter sig af, at vi har åbnet op for, at de uden for normal arbejdstid kan booke en rådgiver til enten en demo, løsning af konkrete udfordringer eller blot har brug for at videreudvikle deres kompetencer i brugen af Sigma, siger han.

Lettere at få rådgivning
Hos Sigma Estimates har man konkret indført tre initiativer, der gør det lettere at få rådgivning: Chat på hjemmesiden, mulighed for at booke online møde med en rådgiver og forlængede telefontider, så man kan have en samtale tidlig morgen eller aften.

Lars Bjørn Helgestad peger på, at det at digitalisere sin forretning ikke behøver at være en kæmpe omvæltning, hvor alt skal udskiftes og digitaliseres fra det ene øjeblik til det andet. Men det er helt essentielt, at virksomhederne har adgang til at koble sig på, når det passer dem - og i deres tempo.

- At digitalisere sin håndværksvirksomhed er mere overskueligt, hvis man starter med det, der skaber størst værdi og har lav risiko. Der er kalkulations- og tilbudsområdet oplagt, fordi det påvirker virksomhedens indtjening – og det drejer sig om få medarbejdere, der i forvejen bruger IT. Samtidig skal rådgivningen være nem og tilgængelig – og det er her, de digitale kanaler som chat og tidlige telefontider kommer ind, forklarer Lars Bjørn Helgestad.

Mester undgår at miste indtjening
Hos Ordrestyring.dk, der har flere end 12.500 brugere af virksomhedens webbaserede sagsstyringsprogram, er online møder uden for normal arbejdstid også kraftigt stigende.

- De lidt større virksomheder har typisk resurser til at tage onlinemøderne i normal arbejdstid. Men størstedelen af de mindre håndværkere, de foretrækker at gøre det enten om aftenen eller om morgenen. Det betyder også, at de ikke mister indtjening, da mester jo også ofte selv er ude af arbejde på pladserne, siger Tommy Hahn Sørensen.

Han peger på, at i takt med at der er mere og mere travlt i byggebranchen, er det måske vigtigere end nogensinde at indrettet sig efter håndværkernes hverdag. Når mester har ro og tid til at stille spørgsmål og ikke er presset, så oplever vi, at der langt flere, der kobler sig på ordrestyring.dk.

- Samtidig med, at vi får flere kunder ved at holde onlinemøder med håndværkerne, så er det jo i modsætning til at køre hele landet rundt, langt mere skalerbart for os, forklarer Tommy Hahn Sørensen.

-los

Læs mere om Byggeri

24/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.