Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Stort beløb fra Realdania skal puste liv i provinsbyer

Som en del af Realdanias indsats ’Hovedbyer på forkant’ har 11 kommuner i provinsen fået økonomisk støtte. Aabenraa er en af dem og modtager det næststørste beløb på 1,7 millioner kroner. Pengene skal hjælpe med at puste liv i bymidten

Del artiklen på

Realdania har afsat 73 mio. kr. til puljen ’Hovedbyer på forkant’, og 11 kommuner har nu modtaget økonomisk støtte. Aabenraa er blevet tildelt det næststørste beløb på 1,7 mio. kr., og midlerne er givet til at udvikle den nordlige del af bymidten i Aabenraa by, så der kan blive gennemført en helhedsorienteret indsats i området.

Dermed kan man være på forkant med den udvikling, der sker i forhold til blandt andet detailhandlen. Der skal derfor udarbejdes en strategisk helhedsplan, der skal være med til at sikre, at den nordlige del af byen i fremtiden er en aktiv og attraktiv del af bymidten.

Realdanias støtte bunder i, at befolkningen i Danmark vokser, men yderområderne som helhed ikke får andel i befolkningstilvæksten. Til gengæld vokser mange hovedbyer i yderområderne, og en række kommuner har allerede fokus på at styrke deres hovedbyer for at gøre byen til vækst- og udviklingsmotor.

- Bymidten i hovedbyerne er under pres. Handel udgør en stadig mindre del af gågadens liv, og der er ikke noget der tyder på, at den tendens vil ændre sig. Spørgsmålet er så, hvis ikke handel kan sikre liv i bymidten, hvad kan og skal så? Det spørgsmål vil vi sammen med (i første omgang) 11 byer og kommuner forsøge at finde svar på. Vi har høje forventninger til, at resultatet udmønter sig i konkrete projekter til gavn og glæde for by og kommune, og til inspiration for andre, siger projektchef i Realdania Björn Emil Härtel Jensen.

- Det er dejligt, at der er andre end borgerne i Aabenraa Kommune, der tror på byens potentiale, og at vi kan få gang i den nordlige del af gågaden igen, siger Philip Tietje, formand for Vækstudvalget for Land og By.

Udover planlægningen for de fysiske tiltag skal der etableres et korps af bydelsambassadører, der skal være med til at forankre projektet, åbne døre og sikre ejerskab samt engagement og interesse.

Bydelsambassadørerne er frivillige lokale borger eller erhvervsdrivende med tilknytning til området, eksempelvis beboere i området, butiksindehavere, personale i butikkerne eller andre med stor berøringsflade i lokalmiljøet.

31 kommuner tilkendegav i efteråret 2017, at de ønskede støtte, og 11 kommuner får tildelt støtte. Støttebeløbene varierer mellem 300.000 kr. og 8.000.000 kr. alt efter projektets størrelse. I efteråret 2018 er der igen mulighed for at søge puljen.

Følgende byer har modtaget støtte:
• Hobro: 550.000 kr. til forundersøgelse
• Aabybro: 500.000 kr. til strategisk midtbyplan
• Vordingborg: 7,8 mio. kr. til realiseringsprojekt
• Thisted: 250.000 kr. til forundersøgelse
• Rudkøbing: 250.000 kr. til forundersøgelse
• Varde: 300.000 kr. til strategisk midtbyplan
• Odder: 625.000 kr. til strategisk midtbyplan
• Kalundborg: 500.000 kr. til strategisk midtbyplan
• Haderslev: 750.000 kr. til strategisk midtbyplan
• Assens: 1.055.000 kr. til strategisk midtbyplan
• Aabenraa: 1,7 mio. kr. til strategisk bydelsplan

-aft

Læs mere om Byggeri

12/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder