Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Thorshavn får ny hovedpolitistationIll: Kent Pedersen Arkitektfirma.

Thorshavn får ny hovedpolitistation

Bygningsstyrelsen har indgået kontrakt om en totalrenovering og om- og tilbygning til brug for en ny hovedpolitistation i Thorshavn på Færøerne i 2020

Del artiklen på

Bygningsstyrelsen har ejendomme i hele rigsfællesskabet og har senest indgået kontrakt i hovedentreprise med Ommen & Møller om at ombygge, totalrenovere og tilføje en ekstra etage til en tidligere bankbygning i Thorshavn på Færøerne. Bygningen skal fra sommeren 2020 være ny hovedpolitistation for Færøernes Politi. Politiet bor i dag midlertidigt til leje i et privat lejemål.

Aktuelt er entreprenøren gået i gang med at 'skrælle' bygningen for alle indvendige vægge, installationer, facade og tag mv., så kun råhuset og de bærende konstruktioner står tilbage. Efterfølgende påbegyndes opbygning af en ekstra etage, nye facader, nye installationer og en indvendig nyindretning af samtlige rum samt etablering af et parkeringsdæk over den eksisterende p-plads.

Den fremtidige indretning af de ca. 3175 m2, hvoraf 2200 m2 er kontorareal, skal understøtte en moderne politistation med alle tilhørende funktioner til beredskab, detention, afhøring, administration, mødefaciliteter, kantine og servicecenter for borgere. Der stilles høje krav til et godt indeklima og et lavt energiforbrug, hvor politistationen bl.a. fremtidigt skal forsynes med fjernvarme.

Bygningen kommer til at fremstå i en enkel form med træbeklædning og tagpap, så den moderne bygning matcher traditionel færøsk byggeskik. Træbeklædningen i robinietræ vil patinere smukt og forventes at kunne holde minimum 50 år uden nogen form for behandling.

Om hovedpolitistationen
Bestiller: Rigspolitiet
Entreprise: Ombygning og renovering af 3200 m2 inkl. ca. 1000 m2 kælder og garage
Hovedentreprenør: Ommen & Møller
Underentreprenører: Kingo Karlsen, ArtiCon P/F, LM Electric, RenoVent, B&E Stål og Persolit Stilladsfirma
Rådgiver: Kent Pedersen Arkitektfirma
Ingeniør: Ingeniørfirmaerne LBF og PB Consult
Budget: 138 mio. kr. inkl. færøsk moms (2018 priser)
I brug: Medio 2020

-kj

Læs mere om Byggeri

20/2 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder