Aktuelle nyheder - Byggeri

Tre er nomineret til Innovationsprisen 2020Foto: SorptionShade.

Tre er nomineret til Innovationsprisen 2020

LED-teknologi, solafskærmning og en softwareløsning er alle tre nomineret til Energiforum Danmarks Innovationspris 2020

Del artiklen på

Endnu en gang har Energiforum Danmark udpeget tre nominerede ud af et stærkt felt af indstillede til innovationsprisen. Formand for Energiforum Danmark Lars Thygesen er imponeret over de nominerede:

- Udvælgelseskomiteen har haft en svær opgave, for vi har fået mange gode og visionære bud. De tre nominerede lever alle på fineste vis op til prisens kriterier; de bidrager til at fremme den grønne omstilling gennem en ny ide, et nyt produkt eller koncept. Det glæder mig, at de tre nominerede taler ind i to vigtige trends i branchen. Dels indeklimadebatten som fylder mere og mere i bygningsdriften og energioptimeringen, og dels behovet for at bygge med lavere CO2-aftryk og med et mere bæredygtigt kredsløb. Jeg er meget spændt på hvilken af de tre løsninger, der løber med sejren, siger han.

Energiforum Danmarks bestyrelse har udvalgt de tre nominerede, og de er bl.a. udvalgt, fordi deres løsning understøtter Energiforum Danmarks vision om, at bygninger med intelligent energiudnyttelse og rum til trivsel bliver kernen i fremtidens helhedstænkte, fossilfrie samfund.

Vinderen af prisen afsløres ved et online-event d. 12. november. Hvis man ønsker at deltage i eventet, kan man kontakte Energiforum Danmarks sekretariat.

Skarpt dommerpanel vælger vinderen
Vinderen af Innovationsprisen bliver udvalgt af et skarpt dommerpanel d. 12. november.
Dommerpanelet består af Julie Kamp Albæk fra DTU, Mads Lyngby Petersen fra EUDP-programmet og Lisbeth Valther fra Next Step Challenge.

De tre nominerede
Hvad går de tre nomineredes produkter helt præcist ud på? Her får du en kort beskrivelse af hver enkelt.

Multifunktionel belysning i et bæredygtigt design
Fischer Lighting lancerer i samarbejde med den globale og anerkendte arkitekt og innovationsvirksomhed 3XN/GXN en spændende nyhed i form af en multifunktionel bæredygtig lampe. Gaia er designet til at løse støjproblemer og skabe et unikt lys, der kan følge solens døgnrytme.

Samtidig er den udført i et smukt design, der viser, at fremtidens produkter hverken behøver gå på kompromis med designet eller bæredygtigheden.

Løsningen gør brug af den nyeste LED-teknologi og viden om lysets påvirkning af mennesker, og den er designet efter cirkulære principper som f.eks. design for adskillelse.
Gaia er jordens gudinde efter den græske mytologi og navnet er valgt med omhu. Lampen er en del af en serie, der viser vejen i forhold til at løse en række store globale udfordringer, der er afgørende for den grønne omstilling og skabelsen af en mere bæredygtig jord.

Solafskærmning der udnytter solens energi
SorptionShade er solafskærmning med en usynlig ekstra funktion, således at den både er solafskærmning og solfanger.

SorptionShade genererer varme hele året, så længe solen skinner. Varmen kan bruges til både at opvarme eller køle bygningen.

Ved at benytte nyeste sorption-teknologi fra industrien, omdanner SorptionShade solvarmen til køling, processen kan suppleres af fx fjernvarme. Køleprocessen som drives af sol- og fjernvarme, er derfor helt fri for kølevæsker og andre klimabelastende elementer.
SorptionShade solafskærmning er produceret af genbrugsaluminium med en levetid på 50+ år.

Uanset varme- eller kølebehov, bidrager SorptionShade til et optimalt indeklima i bygningen ved hjælp af solenergi.

Ved at gøre solafskærmningen til en aktiv solfanger, giver det:
Arkitekten friere hænder
Bygningsejeren lavere driftsomkostninger
Bygningens brugere godt indeklima
Miljøet en mindre belastning

Smart software gør det enkelt at bygge bæredygtigt
Skal vi bygge med cement eller træ? Og hvordan dimensionerer vi rummene bedst, så de fungerer mest energieffektivt uden at gå på kompromis med indeklimaet? Aalborg Universitet, Institut for Byggeri, By og Miljø har løsningen med den gratis tilgængelige LCA-software, LCAbyg.

LCAbyg er et gratis beregningsprogram til livscyklusvurderinger (LCA) af bygninger. Med værktøjet kan arkitekter og ingeniører beregne klimapåvirkningen og en række andre miljøparametre af bygninger. Værktøjet indeholder bl.a. et bygningsdelsbibliotek og andre smarte hjælpefunktioner til nemt og hurtig at gennemføre LCA allerede i skitseprojektet. Det er nemlig ofte de tidskrævende mængdeberegninger, der udgør en barriere for beregninger tidligt i processen, som samtidig har det største potentiale til CO2-reduktioner.
LCAbyg er det fortrukne LCA-værktøj i den danske byggebranche med over 4.400 brugere siden lanceringen i 2015. De nye funktioner forventes at gøre LCA til en standardydelse for endnu flere rådgivere, da omkostningerne for at komme i gang er blevet markant lavere.

-los

Læs mere om Byggeri

12/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.