left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Udsigt til opgaver på tomme skoler og institutionerEt lempet anlægloft vil give kommunerne mulighed for hurtigt at sætte opgaver i gang for at hjælpe håndværksvirksomheder som bløder.

Udsigt til opgaver på tomme skoler og institutioner

Venstre har foreslået et lempet anlægsloft så kommunerne kan sætte gang i blandt arbejder på skoler, der alligevel står tomme. Et forslag regeringen bakker op om, og det vækker glæde i Dansk Byggeri

Del artiklen på

Samfund - Coronakrise

Dansk Byggeri glæder sig over, at Venstre og regeringen nu er parat til at lempe det kommunale anlægsloft. Det betyder, at kommunerne får mulighed for at sætte nogle af de planlagte renoveringer og anlægsopgaver i gang, som anlægsloftet ellers sætter en stopper for. Og det er der brug for nu, hvor coronakrisen også har ramt bygge- og anlægsbranchen.

- At suspendere anlægsloftet og fremrykke renoveringer og reparationer af skoler, børnehaver og andre kommunale bygninger er oplagt nu, mens de står tomme. Det samme gælder reparation af for eksempel kommunale veje, kloakker mv. Mange af opgaverne skulle alligevel havde været udført i sommerferien eller senere på året, så det vil ikke umiddelbart koste kommunerne ekstra, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

16.400 risikerer at miste jobbet
Dansk Byggeri har sammen med en række andre aktører i byggeriet flere gange foreslået regeringen og folketinget at lempe anlægsloftet. Og i en ny fremskrivning af forventningerne til beskæftigelsen i bygge og anlægsbrachen, forudser erhvervsorganisationen, at beskæftigelsen i branchen vil falde med 16.400 medarbejdere fra 1. til 2. kvartal på grund af coronapandemien

- Hvis man suspenderer anlægsloftet og rykker offentlige bygge- og anlægsopgaver frem, vil det sikre arbejdspladser i en branche, som allerede nu er begyndt at sende medarbejdere hjem som følge af coronakrisen. Virksomhederne er dog stadig i stand til at fortsætte deres aktiviteter. Derfor er det vigtigt, at politikerne gør alt, hvad de kan, for at hjælpe med at bevare arbejdspladserne, og initiativet fra Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen kommer på det helt rigtige tidspunkt, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

For at arbejderne hurtigt kan komme i gang ude i kommunerne har Venstre også foreslået at opgaver først skal i udbud når opgaverne løber op i mere end fem millioner kroner, normalt er grænsen en million kroner.

FRI: Stærke forslag
Forslagene fra Venstres formand Jakob Ellemann Jensen bliver også hilst velkommen af Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Adm. direktør Henrik Garver udtaler:

- Det er stærke forslag fra Venstre. Både forslaget om at lempe anlægsloftet, som jeg også foreslog Regeringen i sidste uge, og forslaget om at hæve tærskelværdierne for, hvornår projekter skal tildeles via udbud. De to forslag vil kunne fremrykke aktiviteter, der på alle planer er nødvendige for Danmark, både ift. klimasikring og i forhold til efterslæbet på kommunale bygninger og veje. I en krise som den nuværende gælder det om at træffe kloge beslutninger, hvor vi både fastholder økonomisk aktivitet og får løftet tilstanden af Danmarks Infrastruktur. Forslaget fra Venstre understøtter dette. Og, hvis vi ser på den State of the Nation 2020-rapport, som FRI lancerede her i starten af marts, så er der nok af projekter og initiativer at tage fat på

-jhn

Læs mere om Byggeri

25/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.