Aktuelle nyheder - Byggeri

Verdens længste skateboardbane i Høje Taastrup CFoto: Lotte Lund Media Lab.

Verdens længste skateboardbane i Høje Taastrup C

Den en kilometer lange skateboardbane håndstøbes i disse måneder meter for meter i Høje Taastrup C, mens en ny bydel skyder op omkring den

Del artiklen på

Fredag blev der taget første spadestik til de første 150 ud af 1400 boliger, butikker og kontorer i Høje Taastrup C, og dét bliver et byrum, som man ikke finder andre steder verden, når verdens længste skatepark designet af den verdenskendte danske skater Rune Glifberg og arkitekt Ebbe Lykke til næste år står færdig i Høje Taastrup C.

Den lange park kommer til at gå fra Høje Taastrup Station og langs med shopping centret City 2. Ud over at være verdens længste skatepark skal de dybe beton-bassiner også fungere som et klimatilpasningsanlæg, der skal lede vandet væk i tilfælde af skybrud. Rambølls ingeniørarbejde har lagt grunden for denne del af funktionen.

En særlig udfordring ved etableringen af den lange skatepark er, at den ikke kan støbes af maskiner. Derfor bliver hver en kubikcentimeter af den lange bane håndstøbt og håndpudset af specialister med skaterbaggrund fra FSR Beton.

Den lange skatepark er en del af et 42.000 m2 stort parkstrøg med bl.a. en ’Trylleskov’, legepladser for de mindste og en ’Kyssebakke’ for de elskende. Den samlede bypark skal gøre Høje Taastrup C til en sammenhængende, blandet og tryg by. City 2 har allerede flyttet en del af sine parkeringspladser, så centrets handels- og cafeliv kan åbnes op mod livet i parken, som også kommer til at rumme Høje-Taastrup Kommunes nye rådhus.

- Cobe vandt i 2011 helhedsplanen for bydelen, og det er et scoop, at vi har fået Rune Glifberg til at designe skateparken. Vores nye bydel bliver et attraktivt alternativ til f.eks. familier i København, der ønsker både mere plads i boligen og grønne områder, hvor de kan komme ud og både være fysisk aktive og dyrke fællesskabet i bydelen, siger Lars Bloch, der er direktør for Arealudviklingsselskabet i Høje Taastrup C.

Efter 17 år som professionel skater på den amerikanske vestkyst vendte Rune Glifberg han hjem og startede med arkitekt Ebbe Lykke tegnestuen Glifberg - Lykke, hvor de to sammen har stået bag skateparker i hele Europa:

- Høje Taastrup C bliver det eneste sted, hvor du har en bydel, som er bygget op omkring en park med en skaterbane, hvor du kan skate en hel kilometer. Det bliver en skatebane for alle forskellige niveauer af brugere, uanset om man er ung eller gammel, dreng eller pige, nybegynder eller topekspert som jeg selv. Skater man ikke, er der masser af steder, hvor man kan sidde og hygge sig og se på. Det er et sted, jeg selv vil benytte, og jeg er sikker på, at folk vil tage hertil fra hele landet for at skate. Og for den sags skyld også fra resten af Europa og hele verden, siger Rune Glifberg.

-kj

 

Læs mere om Byggeri

16/11 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.