Aktuelle nyheder - Byggeri

Vinder Danish Wood Award 2018 for StudielandsbyenProjektets unikke atmosfære opstår ved, at man som besøgende bliver i tvivl om, hvad der er nyt, og hvad der er transformeret af det eksisterende byggeri. Fotos: Hampus Berndtson

Vinder Danish Wood Award 2018 for Studielandsbyen

Tegnestuen lenschow & pihlmann vinder arkitekturprisen Danish Wood Award for deres stærke materialevalg i Studielandsbyen i Viby J, hvor nyt og gammelt spiller sammen

Del artiklen på

Vinderen af Danish Wood Award 2018 blev afsløret d. 27. september 2018. Prisen går til arkitekterne Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann, der var nomineret sammen med Dorte Mandrup og einrum arkitekter.

Med Studielandsbyen i Viby J viser den unge tegnestue, hvordan et stykke forladt arkitektonisk kulturarv kan vækkes til live på fineste vis med en uhøjtidelig restaureringsstrategi og det rette materialevalg. Her bliver de oprindelige trækonstruktioner udnyttet, og nyt og gammelt spiller sammen på fornemste vis.

Når man ser tilbage på 1970’ernes studie- og kollegieboliger, er det ikke svært at forstå, at de brutale betonstrukturer kunne være svære at føle sig hjemme i og endda kunne skabe fremmedgørelse og anonymitet.

Studielandsbyen er derimod et sympatisk og modigt projekt, hvor lenschow & pihlmann viser, hvordan man kan videreføre kulturarv og skabe studieboliger med fokus på fællesskab og plads til at fordybe sig i studierne samtidig.

Artiklen fortsætter under billedet...
Tegnestuen lenschow & pihlmann demonstrerer en meget stærk evne til at prioriteret robuste materialer, der taler sammen med den eksisterende bindingsværksgård Søgaard fra 1677, lød det bl.a. fra dommerkomitéen.

Et velproportioneret rumforløb
De små værelser har hver en hems i træ, hvilket giver et velproportioneret rumforløb, der i samspil med de store vinduespartier bringer naturen ind, og gør boligen til en smuk oplevelse, hvor brugen af træet giver en udstråling af glød og varme.

- En rigdom af simple detaljer viser, i så ung en tegnestue, en særlig evne til at mestre hele den arkitektoniske proces, skabe værdi for samfundet og den enkelte investor. Alt på trods af økonomiske og funktionelle begrænsninger, udtaler Anna Maria Indrio fra priskomitéen.

Artiklen fortsætter under billedet...
De store vinduespartier bringer naturen ind de 56 studieboliger, der er placeret, så den åbne del vender ud mod naturen.

Særlige byrum opstår
Studielandsbyen består af 56 studieboliger og tager udgangspunkt i den gamle bindingsværksgård Søgaard fra 1677, der er omdannet til boliger og fælleshus.

Omkring gårdens fire oprindelige længer er der opført nye længer, der også indeholder studieboliger. Placeringen af de nye længer skaber små opholdspladser, der fanger solens stråler, og ved hjælp af de træbeklædte gavle opstår der flere naturlige mødesteder, hvor de studerende kan dyrke det sociale fællesskab.

Boligerne er placeret, så den åbne del vender ud mod naturen, og det mere lukkede indgangsparti vender ind mod de små stier mellem boligerne.

- Det er nemlig lige præcis denne særlige måde at placere de smalle boliger i simple længer, der forskubber sig lidt fra hinanden, og som har direkte reference til den tilfældighed der spiller ind i de eksisterende landsbyer. Det er her, der skabes de særlige byrum, som fascinerer når man færdes i bebyggelsen, fortæller Anna Maria Indrio.

Vinderne ved prisoverrækkelsen.

Om Danish Wood Award
Træbranchens arkitekturpris bliver uddelt hvert andet år og er en af Danmarks ældste og mest prestigefyldte arkitekturpriser. Prisen er på 100.000 kr. og hædrer en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ.
Vinderen udvælges af en uvildig komité, som består af formand Mikael Koch, ark. MAA og direktør i Træinformation, Anna Maria Indrio, ark. MAA og partner i Norrøn, Nicolai Richter-Friis, ark. MAA og partner i Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Søren Nielsen, ark. MAA og partner i Vandkunsten, Anders Brix, ark. MAA samt Kristine Jensen, ark. MAA, MDL og indehaver Kristine Jensens Tegnestue.
Prisen er støttet af Træinformation, Danske Byggecentre og Træsektionen
i Dansk Byggeri.

-los

Læs mere om Byggeri

28/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.