Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Danmarks bedste glarmester kan lokke unge til et trængt fag- Jeg er pavestolt. Faget har svært ved at tiltrække de unge mennesker, så det er vigtigt at have rollemodeller som Ali, når næste generation af folkeskoleelever skal vælge fag, siger Torben Snoer(tv)

Danmarks bedste glarmester kan lokke unge til et trængt fag

Lærling hos SnoerGlas Ali Hussam El Mohamad vandt lørdag både DM i Skills og arbejdsmiljøprisen. Vigtigt med rollemodeller i et fag som vores, der har svært ved at tiltrække unge, siger hans mester

Del artiklen på

Glarmestre Snoer og Sønners glarmesterlærling Ali Hussam El Mohamad vandt lørdag eftermiddag DM i Skills i Herning og fik også arbejdsmiljøprisen med hjem. Vigtigt med unge rollemodeller generelt på erhvervsuddannelserne, siger direktør i SnoerGlas.

- Efter 3 dage med bogstaveligt talt blod, sved og næsten tårer kan jeg nu kalde mig landets bedste. Det har været 3 hårde dage, hvor man er blevet testet og jeg har måttet yde det maximale for at nå i mål. Sådan skriver Ali på sin facebookside lørdag eftermiddag efter han vandt DM i Skills for glarmestre i Herning.

Pavestolt mester
Det var en begejstret Ali, der lørdag eftermiddag gav interview til TV2 men også en glad og stolt mester, der tog hjem fra Herning:

- Jeg er pavestolt. Glarmesterfaget har svært ved at tiltrække de unge mennesker, så det er vigtigt at have rollemodeller som Ali, når næste generation af folkeskoleelever skal vælge fag. I dag har Ali med sit håndværk og personlige vedholdenhed gjort Snoer ære og vist at glarmesterfaget og de høje faglige standarder også lever i den kommende generation af glarmestre, siger Torben Snoer, glarmester og direktør i SnoerGlas.

Behov for dobbelt så mange lærlinge
Der uddannes kun mellem 25-30 glarmestre hvert år, men antallet burde være de dobbelte for at holde en sund udvikling i faget.

Udover prisen som bedste glarmesterlærling vandt Ali også branchens arbejdsmiljøpris.
Virksomhedens 4. generation, Tobias Snoer, vandti øvrigt DM i Skills i 2012. Tobias var dengang i lære hos Glarmestre Carl Petersen & Søn i Hillerød

-jhn

Læs mere om Døre & vinduer

22/1 2018

Mest læste


Seneste nyheder