Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

DGNB-certificeret børnehave i Aalborg

DGNB-certificeret børnehave i Aalborg

Børnehaven Karolinelund er nu åbnet med klemsikre døre til et bæredygtigt børneunivers

Del artiklen på

Byggeriet er præcertificeret til DGNB-Platin, den højeste standard inden for bæredygtigt byggeri. Certificeringen stiller høje krav til byggeriet, der bedømmes ud fra hele 49 kriterier, og derfor kræver børnehaven også nogle helt særlige døre.

- Selv den mindste detalje har afgørende betydning, når det gælder platincertificeret byggeri. Derfor er det vigtigt at vælge produkter fra leverandører, der har de rette certificeringer til anvendelse i bæredygtigt byggeri, fortæller Mark Krebs fra Bjerg Arkitektur.

Der er valgt 39 døre og 8 glaspartier fra dørproducenten Swedoor, der har specialiseret sig i miljørigtige døre.

- Vi har udviklet døre til bæredygtigt byggeri gennem mange år og denne leverance er et eksempel på, at den høje standard også efterspørges. FSC-certificering er garanti for, at vores døre kommer fra producenter, som overholder kravene til bæredygtigt skovbrug, fortæller Peter Sejling, salgsdirektør for Swedoor i Nordeuropa.

DGNB-byggeri stiller strenge krav til andelen af FSC-certificeret træ og netop døre udgør en stor del af træforbruget i byggeriet. Når byggeriet skal leve op til de høje DGNB-standarder, er det derfor nødvendigt at vælge en leverance af døre baseret på bæredygtig produktion og anvendelse af byggematerialer. Ligeså vigtigt er det selvfølgelig, at alle dørene til Karolinelund er udstyret med klemsikring, så børnene ikke får fingrene i klemme, siger Peter Sejling.

Alle døre i børnehaven er BD30/DB30 brand- og lyddøre med hæve-sænketætning i bunden, dels for at leve op til lydkrav og dels for at personalet lettere kan bevæge sig rundt med rengøringsudstyr.

- eca

Læs mere om Døre & vinduer

10/10 2017

Mest læste


Seneste nyheder