Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Eurodan-huse støtter øget fokus mod indbrudVed et event i Fremtidens Hjem i Roskilde, hvor man forsøgte at opbryde et Velfac-vindue - uden held.

Eurodan-huse støtter øget fokus mod indbrud

Hos eurodan-huse, der bygger over 500 huse om året, frygter man ikke de skærpede lovkrav om bedre indbrudssikring. Men direktøren opfordrer politikerne til dialog

Del artiklen på

Typehusfirmaet eurodan-huse hilser debatten om bedre indbrudssikring af nye huse velkommen. Virksomhedens adm. direktør, Thomas Dahl, mener, at det er helt naturligt at stille krav om indbrudssikring, men pointerer også, at der allerede findes et hav af regler omkring f.eks. energioptimering og brandsikkerhed og derfor også gode løsninger:

- Vores kunder forventer, at den slags bare er i orden. De forholder sig jo heller ikke til flugtveje eller statistisk konstruktioner. Derfor tilbyder vi allerede som standard indbrudssikrede vinduer, siger han.

Debatten er bluset op, da nye tal viser, at selvom antallet af indbrud er faldende, bliver der stadig begået markant flere indbrud i Danmark end i mange andre lande. Det har fået nogle partier til at kræve lovgivning om bedre indbrudssikring. Hos eurodan-huse er Velfac-vinduer standard. De er designet til at modstå indbrud med bl.a. forstærkede sikringsbeslag og hærdede kolver samt indvendige glaslister.

Kolver er de metalstykker, som glider ud af vinduet og ind i det stykke metal i vindueskarmen, når vinduet lukkes. Indvendige glasliste betyder, at ruden ikke kan aflistes, hvilket er populært trick blandt indbrudstyve.

- Samtidigt har vi været med på sidelinjen i Velfacs udvikling af en usynlig skalsikring, Velfac Smart, der bl.a. betyder, at du får besked på din smartphone, når nogen åbner et vindue eller en dør. Systemet kan tale sammen med andre smart -enheder, så alle lamper lyser rødt og højtalerne spiller høj musik for at alarmere naboerne ved indbrud, siger Thomas Dahl.

I kontakt med politikere
Han mener, at øgede lovkrav kun vil have en begrænset økonomisk betydning for kunderne. Alligevel opfordrer han politikerne til at gøre forarbejdet grundigt, inden man skrider til lovændringer.

- Et nyt hus er i dag allerede rigtig godt sikret mod indbrud. Det oplevede vi selv, da vi i december forsøgte at bryde et vindue op i udstillingshuset Fremtidens Hjem i Roskilde. Her gav 'indbrudstyven' op efter mere end fire minutters forgæves arbejde. Og vi kan relativt let gøre det endnu sværere at lave indbrud ved at eksempelvis indføre lamineret glas i vinduerne, men det er vigtigt med et grundigt forarbejde, inden man laver ny lovgivning.

Thomas Dahl tilføjer:

- Vi er med vores samarbejdspartnere allerede nået langt gennem produktudvikling og konkurrence, og vi går gerne i dialog med politikerne omkring, hvordan vi sammen kan højne trygheden for nye husejere.

Han vil nu kontakte relevante politiske udvalg for at redegøre for sine synspunkter.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

24/1 2020