Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Ny uddannelseslinje opkvalificerer medarbejdere i vinduesindustrienKPK Døre og Vinduer oplever, at de nyuddannede medarbejdere i højere grad har fået mange af de kvalifikationer, som efterspørges i en moderne vinduesproduktion.

Ny uddannelseslinje opkvalificerer medarbejdere i vinduesindustrien

Skive Colleges branchebestemte uddannelseslinje for produktionsassistenter har netop udklækket et nyt hold elever til stor glæde for vinduesproducenterne

Del artiklen på

Samfund - Uddannelse

I begyndelsen af 2017 tog KPK Døre og Vinduer kontakt til Skive College, tidligere Skive Tekniske Skole, med forslaget om en ny, vinduestonet linje på produktionsassistentuddannelsen. Den skulle være med til at sikre, at en større del af den ufaglærte arbejdskraft i vinduesindustrien bliver opkvalificeret, og nu – to år senere – er andet hold netop udklækket fra denne uddannelse, som i høj grad har vakt interesse hos vinduesproducenterne:

- Tanken med linjen var, at den skulle skræddersyes til dør- og vinduesindustrien, så læringsudbyttet i højere grad matcher opgaverne, de beskæftiger sig med, og hvor alle således er ligeligt interesserede i og fokuserede på emner som montage, overfladebehandling og samleprocesser, som passer fint ind i de kompetencemål, der ligger for produktionsassistentuddannelsen, fortæller uddannelsesleder på Skive College, Kelvin Jensen, og fortsætter:

- Og det har vist sig at være en rigtig stor succes. Vi får nemlig fortsat forespørgsler fra virksomheder, som byder ind med interesserede kandidater til forløbet, mens vi også løbende har fået tilbagemeldinger fra vinduesproducenterne, der har haft folk igennem uddannelsen. De oplever, at de nyuddannede medarbejdere i højere grad har fået mange af de kvalifikationer, som efterspørges i en moderne vinduesproduktion, og en større helhedsforståelse af virksomheden og forretningen.

Nemmere at opkvalificere de ufaglærte
Det første hold blev færdiguddannet i 2018, og sammenlagt er der således i alt 19 vinduesfaglærte produktionsassistenter i dag. Derudover er syv personer fortsat under uddannelse, mens knap ti personer begynder til januar. Heraf kommer flere af eleverne fra KPK Døre og Vinduer selv, som ser en stor værdi i, at der er kommet nye muligheder for at uddanne den ufaglærte del af medarbejderstaben:

- Det er vigtigt, at vi altid arbejder på at løfte vores kompetencer blandt andet ved at uddanne maskinsnedkere, og med den nye linje er det blevet nemmere også at opkvalificere den ufaglærte del af staben. Det er en stor fordel, da det er med til at fremtidssikre vores virksomhed, forklarer produktionschef hos KPK Døre og Vinduer, Jacob Berg Nielsen, og fortsætter:

- For mange ufaglærte kan det nemlig være en stor mundfuld at gå i gang med en fireårig uddannelse, som eksempelvis maskinsnedkeruddannelsen. Her er produktionsassistentsuddannelsen med fokus på døre og vinduer et rigtig godt alternativ, som allerede nu har været med til at opkvalificere flere af vores medarbejdere.

Artiklen fortsætter under billedet...
Fra venstre ses Thomas Bach Adamsen (produktionsleder), Robert Gereben (produktionsassistent), Michael Nielsen (produktionsleder), Michael Granby Kortbæk (produktionsassistent), Jonna Yde Christensen (produktionsassistent) og Dennis Stücker (produktionsleder). De tre produktionsassistenter er alle nyuddannede.

Et fælles ansvar
Udover produktionsassistenter uddanner Skive College også KPK’s maskinsnedkere. I alt har KPK 10 til 11 lærlinge i produktionen, hvoraf knap en håndfuld af dem er maskinsnedkerlærlinge og de øvrige produktionsassistenter.

- Vi har altid prioriteret uddannelse og lærlinge højt, da det er et fælles ansvar at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Samtidig er vores beliggenhed på Mors et af de områder, hvor det ikke altid er let at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og derfor kræver det også en ekstra indsats fra egen side, påpeger Jacob Berg Nielsen afslutningsvist.

Produktionsassistentuddannelsen med fokus på døre og vinduer varer to år og svarer til første del af den fulde maskinsnedkeruddannelse. Den giver således merit, hvis man senere ønsker at læse videre, men det er ikke et krav for at blive ansat hos vinduesproducenterne.

-los

Læs mere om Døre & vinduer

17/12 2019