Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Optimisme hos STM Vinduer: Investerer i fremtidenSTM Vinduer har bl.a. investeret i et nyt maleranlæg der både effektiviserer arbejdsgangene og styrker arbejdsmiljøet, fortæller adm. direktør Finn Methmann.

Optimisme hos STM Vinduer: Investerer i fremtiden

Med et overskud på 4,7 mio. kr. efter skat ser STM Vinduer positivt på fremtiden og foretager store investeringer for yderligere at styrke sin position på det danske marked

Del artiklen på

STM Vinduer på Langeland har afsluttet det seneste regnskabsår med et overskud efter skat på 4,7 millioner kroner.

- Efter min mening et acceptabelt resultat, siger administrerende direktør Finn Methmann og henviser til et stigende aktivitetsniveau i en branche med hård konkurrence om kunderne.

Fremgangen skyldes først og fremmest, at STM Vinduer har styrket sin position på det danske marked, hvorimod forventningerne til det engelske marked ikke er helt indfriet bl.a. på grund af den megen turbulens om Brexit-forløbet.

- Men vi har ikke opgivet England, fastslår Finn Methmann.

Gang i byggeriet
STM Vinduer satser dog fortsat primært på det danske marked, og direktør og bestyrelse ser positivt på fremtiden, fordi der er gang i byggeriet og omfattende renoveringsarbejder hos private samt boligselskaber over hele landet.

’Det er ledelsens forventning, at det stigende aktivitetsniveau i byggebranchen samt de iværksatte aktiviteter vil medføre en yderligere resultatforbedring i 2017/2018’, står der i ledelsens beretning med tilføjelsen:

’Selskabets væsentligste driftsrisici er knyttet til evnen til at være stærkt positioneret på det primære marked, som er det danske.’

Foruden teknologisk udvikling kræver det kompetente og trofaste medarbejdere, og dem har STM Vinduer.

Digitalisering og robotteknologi
Resultatforbedringen skal ske gennem løbende teknologisk udvikling og anlægsinvesteringer i fabrikken på Langeland. STM Vinduer er i tæt konkurrence med andre aktører på markedet, og har en fortsat ambition om at være blandt de førende i Danmark, når det gælder rådgivning, salg og produktion af konkurrencedygtige kvalitetsvinduer & døre i træ/aluminium og i træ - til såvel private, virksomheder, boligforeninger samt offentlige bygninger.

STM Vinduer er opmærksom på, at det kræver fingerspidsfornemmelse, faglig indsigt og hårdt arbejde hele tiden at være på forkant med markedets krav og ønsker.

- Vi har således investeret i et nyt maleranlæg bygget op på digitalisering og robotteknologi, der både skal ses som en rationaliseringsgevinst i arbejdsgangen og samtidig styrke arbejdsmiljøet, forklarer Finn Methmann, der har fundet det nødvendigt at rekruttere nye kompetencer til specifikke opgaver.

-los

Læs mere om Døre & vinduer

11/10 2017

Mest læste


Seneste nyheder