Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Velux lukker fabrik - 130 danske jobs i fareFabrikken i Skærbæk producerer trækomponenter, der indgår i Velux Gruppens produktion af ovenlysvinduer.

Velux lukker fabrik - 130 danske jobs i fare

Velux afvikler sin produktion i Skærbæk med 130 ansatte. Samarbejdsudvalgets forhandlinger skal senest være afsluttet om 20 dage

Del artiklen på

Økonomi - Samfund

Ovenlysvinduesproducenten Velux planlægger at afvikle sin produktion i Skærbæk Bygningsindustri. Fabrikken i Skærbæk producerer trækomponenter, der indgår i Velux Gruppens produktion af ovenlysvinduer i Polen, Ungarn og Østbirk ved Horsens. Der er ansat 130 medarbejdere i Skærbæk.

Der er i dag ledig kapacitet på de Velux fabrikker, som Skærbæk Bygningsindustri er underleverandør til, og de vil derfor selv kunne stå for produktion af de komponenter, der i dag bliver produceret i Skærbæk.

- Det er svære overvejelser, men da vi har overkapacitet på trækomponenter, er vi nødt til at tilpasse vores produktion for hele tiden at være konkurrencedygtige. Vi har i Skærbæk nogle meget dedikerede og dygtige medarbejdere, hvoraf mange har været i Velux i mange år. Derfor vil vi også gøre, hvad der står i vores magt for at hjælpe de berørte medarbejdere videre, siger pressechef Jens Bekke.

Produktionen i Skærbæk Bygningsindustri forventes at være afviklet i løbet af foråret 2021. Velux forventer, at nogle af medarbejderne får tilbud om nyt job i andre funktioner i koncernen.

Efter nedlukningen i Skærbæk har Velux Gruppen i Danmark herefter produktion i Skjern, Thyregod, Brædstrup og Østbirk, hvor gruppens globale center for produkt- og teknologiudvikling også ligger. Koncernens hovedsæde ligger i Hørsholm. Ud af cirka 11.500 medarbejdere er 2.300 ansat i Danmark. Velux Gruppen har salgsselskaber i 40 lande og produktion i 10 lande.

-los


Læs mere om Døre & vinduer

24/9 2020