Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Vinduesproducent støtter igen op om DM i SkillsSponsoratet fra KPK Døre og Vinduer skal bidrage til at skabe øget synlighed omkring håndværksfagenes muligheder, så flere bliver motiveret til at tage en erhvervsuddannelse.

Vinduesproducent støtter igen op om DM i Skills

Der er behov for et større fokus på håndværksfagene for at skaffe den nødvendige arbejdskraft i byggebranchen, derfor har KPK Døre og Vinduer igen valgt at støtte både bygningssnedkerne og tømrerne til DM i Skills

Del artiklen på

Samfund - Erhvervsuddannelse

Den danske byggebranche oplever i disse år en stor mangel på håndværkere, og derfor er det måske vigtigere end nogensinde at øge synligheden omkring erhvervsuddannelserne. Sådan lyder det fra vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer, der af den grund igen i år har valgt at sponsere både bygningssnedkerne og tømrerne til DM i Skills, som løber af stablen i Bella Center i København fra den 16. til den 18. januar:

- Vi hører fra mange af vores kunder, at det kan være en udfordring at skaffe kvalificeret arbejdskraft og lærlinge, og derfor er det vigtigt, at både skolerne og uddannelsesinstitutionerne såvel som virksomhederne gør en aktiv indsats for at synliggøre de mange, spændende muligheder, der er inden for området. I den forbindelse er DM i Skills en helt fantastisk event, som virkelig formår at få sat fokus på håndværksfagene, og som derfor også er utrolig vigtig at støtte, fortæller salgschef hos KPK Døre og Vinduer, Peter Bechmann

Skills gør håndværksfag attraktive
Peter Bechmann fortsætter:

- DM i Skills giver nemlig folkeskolerne rig mulighed for at få et øget indblik i branchen, mens de forskellige erhverv kan gøre sig attraktive overfor de potentielle nye kræfter, som vi virkelig har brug for både nu og i fremtiden.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik tilkendegiver hele 21 procent af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen, at manglen på arbejdskraft faktisk er så stor, at det bliver en produktionsbegrænsende faktor. Her er andelen hos eksempelvis tømrer- og bygningsvirksomhederne på 16 procent, mens 18 procent af murervirksomhederne og 25 procent af maler- og glarmestervirksomhederne oplever det som en produktionsbegrænsende faktor. Og her er det ifølge Peter Bechmann vigtigt, at alle gør en indsats, hvor de kan, for at imødegå den udfordring:

- Der er behov for, at vi som virksomheder bakker op og gør os attraktive, så flere får øjnene op for håndværksfagene og eksempelvis tager en tømrer- eller snedkeruddannelse. Det gælder ikke alene i forhold til at støtte arrangementer som DM i Skills, men også for eksempel at prioritere virksomhedsbesøg og at have lærlinge. Her har vi selv 10 til 11 lærlinge i produktionen for at gøre vores til, at der bliver uddannet den nødvendige arbejdskraft, slutter han.

Udover DM i Skills har KPK Døre og Vinduer derfor også været sponsor for flere danske deltagere ved både EuroSkills og WorldSkills, som er henholdsvis europamesterskabet og verdensmesterskabet i de forskellige håndværk på erhvervsuddannelserne.

-jhn

Fakta: optakt
Som optakt til DM i Skills bliver der afholdt introdage for alle 8. klasser, hvor de kan få et øget indblik i erhvervsuddannelserne, mens 9. og 10. klasses efterskoleelever får chancen for at prøve de erhvervsuddannelser, der findes. Derudover deltager mange skoler, når danmarksmesterskabet bliver afholdt, hvor omkring 300 unge er med som deltagere og dyster om at blive landets bedste inden for deres fag.

Læs mere om Skills Her

Læs mere om Døre & vinduer

7/1 2020