LCA
LCA
scroll
De materielhandlendes folkemøde blev afholdt i HerningGraveskovlen RodRadar påkaldte sig stor opmærksomhed på Scantrucks stand. Den kan scanne for rør og kabler i jorden og dermed forebygge overgravninger.

De materielhandlendes folkemøde blev afholdt i Herning

6824 gæster besøgte 17.-19. juni E&H 2024 for at se nærmere på det nyeste indenfor bl.a. teleskoplæssere og minigravere

Bornholm havde sit Folkemøde, og Herning havde sit maskinmøde for entreprenørfolket præcis samtidig.

Tre dage tæt spækket med begivenheder, hvor Herning klart trak det lange strå blandt dem med interesse for hestekræfter og hydraulik.

E&H 2024 trodsede vejrguderne og tog imod 6824 besøgende på messearealet ved siden af Messecenter Herning, og mange af dem lagde vejen omkring Scantruck-standen, hvor der kom godt gang i slutsedlerne.

- Man kan jo diskutere, hvad der er dårligt vejr, når der skal ses på maskiner og sparkes dæk. Småregn to af dagene og masser af vand fra oven på sidstedagen gjorde tilsyneladende ikke det store indtryk på vores rigtig mange messegæster, som skabte god stemning på Scantruck-standen.

- En del af dem benyttede samtidig lejligheden til at slå en handel af. Andre lavede aftaler med vores salgsfolk, som nu følger op med tilbud på både nyt og brugt materiel, fortæller markedschef Dennis Faurby.

18 brugte maskiner solgt på auktion
En 15 tons gummihjulslæsser var blandt de nye maskiner, der blev skrevet slutsedler på i Scantruck-teltet. Andre besøgende købte teleskoplæssere og minigravere. Det var Komatsu- og Manitou-maskiner, der fik nye ejere på E&H.

- Totalt solgte vi 18 maskiner på E&H 2024. 11 nye og 7 brugte, og det er særdeles udmærket. Oveni ved vi jo, at vi også vedligeholdt mange gode bekendtskaber og også fik nye på messen. Dermed er E&H også en slags folkemøde for os med masser af gode kontakter til hele entreprenørbranchen, siger Dennis Faurby.

Samtidig med der var fuld gang i aktiviteten på E&H-standen i Herning, afsluttede Scantruck en online-auktion, som havde været i luften i ugen forinden. Der var god gang i budene, og der blev hammerslag på 18 brugte maskiner.

Positive overraskelser
Scantruck gav også mulighed for et kig ind i den del af fremtiden, som allerede er blevet nutid. Nemlig det stadigt voksende udbud af fossilfri maskiner på el- og batteridrift.

- Vi havde både en Komatsu PC138US-11E og en PC33MR-5E med, og førerne blev helt klart positivt overrasket. Det giver os naturligvis masser af optimisme, selvom der går noget tid, før el-maskinerne udgør en betydelig del af salget, siger produktchef Kasper Vissing.

Scantruck præsenterede også graveskovlen RodRadar, som er lidt af en verdensnyhed. Den kan scanne for både rør og kabler i jorden og kan dermed medvirke til at undgå overgravning af kabler, som er et stort og omkostningsfuldt problem.

Skovlen var på E&H monteret på en demo-maskine, så førerne kunne testen den live.

- Maskinen - en Komatsu PC138US-11 - var tillige monteret med Topcon 3D med semiautomatik. Systemet er ikke nyt. Der kører allerede mange semiautomatik-systemer med succes i marken. Men det er stadig en aha-oplevelse for dem, der endnu ikke har prøvet systemet selv, forklarer Kasper Vissing.

-dc

19/6 2024
 • Som at stå på et dansegulv

  Som at stå på et dansegulv

  entreprenoer ›En 28 meter tysk PB Platforms-saxlift hjælper til, når Gartnerbyen, der er en ny bydel i Odense, skal etableres
 • Video: Se bro over E45 blive skilt ad

  Video: Se bro over E45 blive skilt ad

  nedrivning-og-miljoesanering ›Se, hvordan det gik for sig, da Vejdirektoratet rev en 900 ton tung bro ned over E45 Østjyske Motorvej hen over en nat. Arbejdet var minutiøst planlagt og tiltrak flere nysgerrige borgere
 • Landbrugsspecialist går ind i materielbranchen

  Landbrugsspecialist går ind i materielbranchen

  entreprenoer ›Semler Gruppen udvider sine aktiviteter i maskinbranchen med erhvervelsen af familievirksomheden H.P. Entreprenørmaskiner
 • EU-Parlamentet har vedtaget forslag om kortere betalingsfrister

  EU-Parlamentet har vedtaget forslag om kortere betalingsfrister

  politik ›I årevis har små – og mellemstore virksomheder oplevet at blive brugt som ’gratis’ kassekredit for deres kunder, når de skulle have betaling for det udførte arbejde
 • Åben Maskinvej var værd at køre efter

  Åben Maskinvej var værd at køre efter

  entreprenoer ›Masser af professionelle maskinfolk bød foråret velkommen ved at lægge vejen forbi otte gange åbent hus i Ringsted
 • Snerydderne er hurtigt ude på vejene

  Snerydderne er hurtigt ude på vejene

  politik ›Selv om de har op til to timer fra de alarmeres, til de skal være i gang med snerydningen på statens vejnet, varer det i praksis kun en halv time
 • Brancheforening betaler stor del af kontingentet tilbage

  Brancheforening betaler stor del af kontingentet tilbage

  entreprenoer ›Et stort overskud i brancheorganisationen DM&E – Danske Maskinstationer & Entreprenører – betyder, at bestyrelsen har besluttet at tilbagebetale otte procent af medlemskontingentet for 2022/2023
 • En schweizerkniv på hjul

  En schweizerkniv på hjul

  entreprenoer ›Hvis man tager  til Kloakmessen den 25.-26. januar for at finde sig en ny minilæsser, er tyske Thaler et godt bud på en maskine, der kan løse flere opgaver og løfte mere, end man skulle tro