LCA
LCA
scroll
Italiensk snilde – tysk effektivitet Den nye knuser har en kapacitet på op til 80 ton i timen.

Italiensk snilde – tysk effektivitet

Ventetid på seks måneder på reservedele er en sten i skoen, hvis man skal bruge en knuser nu og her. Det var tilfældet for Stevns Entreprenørservice, der var fanget i en forsikringssag og skulle bruge en knuser i en fart. Hjælpen kom fra syd for grænsen

Lutze Process Denmark har netop leveret en ny mobil knuser af mærket Komplet K-JC 704 til Stevns Entreprenørservice. Knuseren skal indgå i virksomhedens maskinpark, hvor den primært skal anvendes til at hjælpe kunder med at knuse byggeaffald på byggepladser overalt på Sjælland. I dag knuser man murbrokker, beton og sten for at kunne genanvende materialerne.

Komplet K-JC 704 er en såkaldt kæbeknuser, der typisk anvendes til at knuse sten og beton. Materialerne puttes ned i knuseren, hvor det 'tygges' af det kæbelignende maskineri, hvorefter det kommer ud i små fragmenter, der kan genanvendes i bygge- og anlægsindustrien.

Inden leveringen af den nye knuser havde Stevns Entreprenørservicer problemer med en identisk knuser af et andet mærke, som før julen 2022 var blevet skadet hos en kunde. Det krævede reservedele at udbedre skaderne, men disse kunne først leveres efter et halvt år - i juni-juli 2023. Da der var tale om en forsikringssag, kunne virksomheden ikke gå til en anden leverandør for at få leveret reservedele.

- Vi var pressede, for vores kunder efterspørger løbende denne type knuser, som vi udlejer med eller uden fører – ofte med en tilhørende gravemaskine. Vi var fanget af leverandørens lange leveringsfrist på reservedele, så vi var nødt til at få fat på en ny knuser, siger Frank Larsen, der er indehaver af Stevns Entreprenørservice.

Afhentning i Tyskland
Frank Larsen henvendte sig til Lutze Process Denmark for at høre, om de kunne skaffe en brugt eller ny knuser i tilsvarende størrelse. Her tog man fat i det tyske søsterselskab Lutze Process Germany, som i april fra dag til dag kunne levere en ny Komplet K-JC 704 knuser, der blev afhentet af Frank Larsen og en medarbejder på en lørdag. Mandag blev maskinen tjekket med Lutze Process Denmark, og tirsdag var knuseren i gang hos den første af de kunder, der havde ventet på at leje maskinen.

- Det var en hurtig og effektiv proces hos Lutze. Vi havde et problem, som de hjalp os med at løse. Maskinen, vi købte, er endda ca. 20 % billigere end den, vi har til reparation, og Lutze kan levere reservedele til den fra dag til dag, siger Frank Larsen.

Og i Lutzes danske afdeling er der stor tilfredshed med den kvalitet, den italienske maskine leveres i.

- Komplet er en italiensk maskinfabrikant, som udvikler og fremstiller maskiner til det stadigt stigende marked for mindre maskiner for knusning, neddeling og sortering. Vi tilbyder det komplette program af lettere knusning og sorteringsløsninger fra Komplet, og vi mærker stigende interesse for disse små, mobile kæbeknusere. Både entreprenører og vognmænd ser fordele ved at tilbyde knusning ude hos deres kunder på byggepladserne, siger Business Development Manager Danny Mylting, Lutze Process Denmark.

-dc

8/8 2023