Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Regler for skurvogne til dine medarbejdere

Regler for skurvogne til dine medarbejdere

ANNONCE: Lange arbejdsdage på byggepladsen kræver også en del pauser

Del artiklen på

Opstillede skurvogne kan være løsningen, men kender du reglerne for skurvognens indretning og faciliteter?

På en regnvejrsdag med køligere temperaturer kalder en opvarmet skurvogn på dine medarbejdere, når pausen nærmer sig. Det kan også være pausen kræver en tur på toilettet. For hver 15 medarbejdere du har pr. skurvogn, skal du indrette et toiletrum med et gulvareal på mindst 1 m2. Det står i §3 i Bekendtgørelsen om indretning af skurvogne og lignede. Det er vigtigt, dine medarbejdere har de fornødne faciliteter, når arbejdsdagen kalder.

Regler om spisefaciliteter

Når pausen giver mulighed for at få en bid mad ned, finder du også bestemte regler for faciliteterne dertil. Gulvarealet til spiserummet skal udgøre mindst 1 m2 pr. person, hvis det benyttes samtidigt. Du skal også gøre det muligt for dine medarbejdere, at de kan lave en varm kop kaffe, og få deres madpakker opbevaret sundhedsmæssigt forsvarligt.

Desuden skal medarbejderne kunne benytte mindst 2 aftræksventiler på mindst 100 cm2 pr. ventil. Derudover kræver det, at du har en skurvogn til dine medarbejdere, hvor der er et vinduesareal, som svarer til mindst 10 % af gulvarealet. Vinduer i skurvognen kræver også solafskærmning. Dine medarbejdere skal have et behageligt sted at kunne indtage frokosten eller blot få en snak over en varm kop kaffe, når pausen er tiltrængt.

Straf, hvis du ikke overholder reglerne

Det er vigtigt, du giver dine medarbejdere ordentlige forhold, da du ellers vil blive straffet med bøde, medmindre du har fået en højere straf omkring arbejdsmiljøet eller lignende. Indretningsfaciliteterne er altså en nødvendighed at få styr på, således du og dit firma ikke bliver straffet.
Er du indehaver af et aktieselskab, anpartsselskab eller andelsselskab, eller høre under staten eller kommunen har det betydning for, hvordan du bliver straffet. Overhold blot reglerne, så du undgår straf.

Læs mere om EntreprenørMateriel

17/1 2019
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggerådgivningByggestrømContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.