LCA
LCA
scroll
Som at stå på et dansegulv Danmarks største saxlift i Gartnerbyen - det største ejendomsbyggeri i det centrale Odense nogensinde.

Som at stå på et dansegulv

En 28 meter tysk PB Platforms-saxlift hjælper til, når Gartnerbyen, der er en ny bydel i Odense, skal etableres

Stort byggeri kræver stort grej, hvis det skal foregå effektivt. Det skal det, når service- og entreprisevirksomheden Odense Byggeservice er med til at bygge en helt ny bydel i Odense.

Og ikke mindst, når der er tale om det største ejendomsbyggeri i det centrale Odense nogensinde.

Så kan der godt blive behov for en lift, der kan flytte både mandskab og materialer op i højden. Tilmed en af de største af sin art i Danmark.

- Vi har lejet en PB Platforms-saxlift med en arbejdshøjde på 28 meter hos Stark Udlejning Odense, som gør det muligt for vores folk at lave facadebeklædning øverst oppe på en af de nye bygninger i Gartnerbyen.

- De skal helt op over facadens mursten og lave et bånd, og det går fint med den store lift, fortæller Mathias Ørskov, som er afdelingsleder for entreprise hos Odense Byggeservice.

- Vi lejer tit materiel hos Stark. PB-saxliften er i den store ende. Den giver vores facadefolk mulighed for at have mange materialer med op. Transporten op til de 28 meter foregår stort set lydløst, da saxliften kører på el, siger Mathias Ørskov.

Liften har en løftekapacitet på 900 kg, og med en størrelse på 8,40 x 2,40 meter har liften format til at fungere som dansegulv. Det giver lige godt 20 m2 til arbejdsplads.

Det nye boligområde var tidligere et travlt erhvervsområde med hovedsæde for Gasa, som importerer og eksporterer blomster og planter. Deraf den nye bydels navn Gartnerbyen.

Da Odense Byggeservice bad Stark Udlejning Odense om at finde en løsning på at få folk og materialer op til en sikker arbejdsplads i højden, tog sælger Steffen Larsen kontakt til kundekonsulent Claus Odgaard hos Scantruck Rent2Rent. Scantruck er en stor leverandør af maskiner til Stark.

- Vi har et bredt samarbejde både med Odense Bygningsservice og Scantruck Rent2Rent. Selv har vi ikke materiel i den størrelse. Odense er jo ikke just en højhus-by. Derfor måtte vi have hjælp fra Scantruck, forklarer Steffen Larsen.

Stark er inde i en stor vækst på udlejningen i hele landet og er blevet en af de større udlejningsspillere på det danske udlejningsmarked.

- Det er naturligvis den største saxlift, vi hidtil har haft ude at køre. En af liftens store fordele er, at den er eldrevet og dermed hverken støjer eller udleder CO2. På trods af størrelse er den nem at arbejde med.

- Maskinen har en følsom proportionalstyring til både at løfte, køre og sænke, som gør den meget manøvredygtig, siger Steffen Larsen.

Hos Scantruck glæder kundekonsulent Claus Odgaard sig over, at han havde materiel til at hjælpe Stark og dermed Odense Bygningsservice.

- Saxliftene fra PB Platforms er blandt de største på markedet. PB Platforms er Tysklands førende producent af kompakte arbejdsplatforme og matcher altså fint ønsket om at komme op at arbejde i 28 meters højde, fortæller Claus Odgaard.

-dc

10/7 2024