Aktuelle nyheder - Have

Få bygget terrassen du altid har drømt om

Få bygget terrassen du altid har drømt om

ANNONCE: Har du en drøm om at få bygget en terrasse, som kan rumme hele familien og alt hvad der hører med til en grillaften på en perfekt dansk sommeraften med alt hvad, der hører til?

Del artiklen på

Så læs med her hvor vi guider dig til hvordan drømme kan blive virkelighed, så du kan nyde din nye terrasse.

Byg en træterrasse

Har du hænderne skruet rigtigt på og en flair for gør-det-selv projekter, så er en træterrasse den ideelle for dig at bygge. Denne type af terrasse er særlig god at bygge i tidsperioden maj til september. Ifølge Bolius kan man, hvis man arbejder effektivt, bygge en træterrasse på ca. 10 kvadratmeter på en weekend.  

Mange har den anke ved træterrasser, at de mener at træ bliver grimt at se på hen over årene. I og med at terrassen selvfølgelig er placeret udenfor vil den dermed også være udsat for alverden vind og vejr, som kan sætte sine spor på træet. Du kan dog først og fremmest mindske dette ved at bygge tag hen over terrassen, så den bliver overdækket. Sidst i artiklen, kan du læse mere herom.

Men du kan beskytte din terrasse ved at give den træbeskyttelse. På denne måde beskytter du dit træ mod at rådne og, at der opstår mug og skimmel i træet og, at det bevarer sit flotte udseende. Hos Malgodt kan du få et stort udvalg af træbeskyttelse, som passer til lige netop den type træ du har valgt.  

Det skal du undersøge inden du går i gang

Inden du går i gang med at bygge din terrasse er der en række ting som du bør undersøge. Først og fremmest skal du finde ud af hvor den skal placeres. Selvom, at du tænker at det er fedt med udgang til terrassen fra stuen eller lignende, er dette ikke altid det bedste alternativ. Måske blæser det meget her, eller ligger i skygge hele dagen. Lav hernæst en skitse af terrassen og dens underliggende konstruktion. På denne måde kan man lettere beregne materialer. Sørg også for at bestille dine materialer i god tid.

Din terrasse skal bestå af 3 lag: Et fundament stolper, den underliggende trækonstruktion og laget med terrassebrædderne. På nettet eller i byggemarkeder kan du få råd og instruktion til etablering af den underliggende trækonstruktion og monteringen af terrassebrædderne.

Overvej en overdækket terrasse

Når du så endelig skal bygge terrassen, skal du først bygge fundamentet. Hernæst skal terrassens yderkant monteres og derefter skal du justere strøerne og brædderne skal skrues fast. På nettet kan du finde videoer, der trin for trin guider dig igennem processen, så arbejdet bliver udført korrekt.

Til sidst er det værd at overveje om ikke terrassen skal overdækkes. Hos den danske produktionsvirksomhed Schanflex kan du få flere forskellige typer af terrasseoverdækninger til formålet. Disse vil give din nye terrasse læ for vind og regn og kommer i forskellige typer som du kan udvælge efter hvad, der passer til dine behov og din terrasse.

Læs mere om Have

15/1 2019
  • EXPO-NET

    EXPO-NET

    Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine