Aktuelle nyheder - Have

Ny belægning gav kvarter et mentalt løftDen nye belægning gør det nemmere for rengøringsmaskinerne at komme rundt i kvarteret. Foto: Jeppe Michael Jensen

Ny belægning gav kvarter et mentalt løft

Det almene boligkvarter Greveflex fik udskiftet det slidte asfalt med nye sten, og så skete der noget nyt mellem rækkehusene

Del artiklen på

Kan en ny belægning virkelig forandre livet for beboere i et boligkvarter? Ja, lyder svaret fra Marion Hornbek, der er formand for det almene boligkvarter i Greve kommune, Greveflex, der hører under Sydkystens Boligselskab. Rådgivningsfirmaet Gaihede, ingeniører & arkitekter, styrede anlægsprojektet, der blev færdigt lige før jul 2018.

- Efter vi har fået den nye belægning på stier og bede mellem ejendommene, er der sket noget. Både til jul og påske pynter folk mere op. Det giver en dejlig stemning til højtider. Men også til daglig er det mere hyggeligt at gå rundt her. Vores kvarter er i det hele taget pænere og mere velholdt nu, fortæller Marion Hornbek.

Greveflex er fra begyndelsen af 1980'erne og hedder flex til sidst, fordi indervæggene i hver bolig kan flyttes rundt. Beboerne kan relativt nemt fjerne og tilføje vægge - og de kan bestille ekstra vægge i, hvad de kalder ’væg-banken’ på ejendomskontoret.

Og så er der sørget for plads til fællesskabet i Greveflex med hele fire fælleshuse.

- Vi har det godt her. Passer på hinanden og har arrangementer og aktiviteter, der ryster os sammen, siger Marion Hornbek, der sammen med sin mand og barn har boet der siden 1993.

Artiklen fortsætter under billedet...
- Før skulle jeg altid kigge ned og se, om der var huller i asfalten, inden jeg gik. Det undgår jeg nu. Det er rart, fortæller Anita Smidt fra Greveflex (tv.), der her møder Marion Hornbek på stierne på en af dagens ture med hunden.

Den rigtige Holmegårdssten
De kom selv dertil som en nødvendig løsning, da Marion blev ramt af en alvorlig sygdom og måtte opgive sit job som jurist. De solgte huset og flyttede til Greveflex. Det gav ro i økonomien, og Marion blev engageret i området og har nu været formand for afdelingen i en årrække.

Den nye belægning har været lang tid undervejs. Flere rådgivningsfirmaer har været involveret, men det var med Gaihede, at de fandt løsningen.

Teknisk direktør i Gaihede, Jesper Krog, forklarer:

- På grund af den slidte og hullede asfaltbelægning så området ikke godt ud. Det var et risikabelt underlag at gå på for ældre og gangbesværede. Så der skulle gøres noget. Vores projektleder havde en rigtig god dialog og fandt frem til den rigtige Holmegårdssten og fik designet bedene på stierne, så de både var afgrænsede og ikke generede de maskiner, der skal vedligeholde stier, siger han.

Den nye belægning er blevet godt modtaget af bl.a. Anita Smidt, der som hundeejer dagligt nyder at gå på de nye stier.

- Før skulle jeg altid kigge ned og se, om der var huller i asfalten, inden jeg gik. Det undgår jeg nu. Det er rart, siger hun.

-los
Læs mere om Have

24/6 2019
  • EXPO-NET

    EXPO-NET

    Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine