LCA
LCA
scroll
Ny naturpark: Fodbold eller vilde blomster?Den kommende naturpark i Nordhavn er i dag en bunke jord. Nu kan københavnerne være med til at bestemme, hvordan parken skal se ud i fremtiden.

Ny naturpark: Fodbold eller vilde blomster?

3. oktober inviterer Københavns Kommune og By & Havn til fælles naturparkdag med dialog og idéudvikling til, hvordan den kommende naturpark i Nordhavn skal se ud

Københavnerne skal have en ny, stor park i Ydre Nordhavn med udsigt over Øresund og en størrelse svarende til halvdelen af Fælledparken. Det bliver en park med plads til boldbaner, naturoplevelser og afslapning på et område, der i dag er lukket, fordi der køres jord til arealet fra byens byggeprojekter.

Men 3. oktober åbner parkområdet ekstraordinært op for offentligheden, når Københavns Kommune og By & Havn inviterer til en fælles dialog- og naturparkdag.

Formålet med dagen er at få flest mulige drømme, idéer og ønsker fra københavnerne til, hvad parken skal indeholde. Alle deltagere vil få en unik mulighed for at komme med indspark til parken og gå rundt på det nye parkareal, som i dag er ren råjord, men som over de kommende år skal udvikles til københavnernes nye park.

- Parken er et rent lærred, som københavnerne nu kan være med til at sætte deres fingeraftryk på. Jeg håber, at der er mange, der møder op til naturparkdagen med deres idéer til den nye park, hvad enten man ønsker mere idræt, kultur eller natur, så området kommer til at afspejle de kommende brugeres ønsker, siger Københavns overborgmester, Lars Weiss.

Parken er københavnernes
Også teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ser frem til at høre københavnernes input til det nye grønne område:

- Den nye naturpark er københavnernes, og derfor er jeg spændt på at høre alle de vigtige input, der kommer på dialogmødet. Parken skal være et sted for os alle sammen, der fremmer biodiversitet, giver gode udfoldelsesmuligheder og skaber nye grønne opholdsrum, siger hun.

Programmet er sammensat, så der er aktiviteter for alle aldre, og rig mulighed for både dialog, idéudvikling og tid til spørgsmål om udviklingen af parken. Der vil også være politisk paneldebat, mulighed for at sammensætte sin helt egen drømmepark og fortælle, hvilke helt konkrete ønsker man har til parken. Det kan være alt fra fodboldbaner over cykelruter til vilde blomsterhaver.

De gode idéer og forslag vil blive samlet og gå videre til Københavns Borgerrepræsentation, som i sidste ende træffer den endelige beslutning om visionerne for parken.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde glæder sig til at høre borgernes tanker og ideer om, hvilke aktiviteter, der skal være plads til i naturparken.
- Det er helt særligt, at vi får et nyt parkområde i København. Det er stort område, og parken kan derfor også indrettes på mange forskellige måder, siger hun.

Tid og sted
Mødested ved KMC Nordhavn (Kalvebod Miljøcenter), Nordsøvej 4, 2150 Nordhavn, som ligger lige syd for det kommende parkområde. Der er indgang til KMC Nordhavn via Nordsøvej.

Der er parkeringsmuligheder ved pladsen ved KMC Nordhavn og langs Nordsøvej.

Program:
Kl.11.45: Ankomst - kaffe, saft og snacks

Kl.12.00: Velkomst ved overborgmester Lars Weiss

Kl.12.10: Paneldialog ved overborgmester Lars Weiss (S), teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø) og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å)

Kl.12.30: Dialog, aktiviteter og gåtur i terrænet

Kom med dine drømme og input til den nye park i Nordhavn
'Walk and talk' - gåtur og samtaler i og omkring arealerne for den nye park
'Samtalebod' - gå i dialog med de tre borgmestre
'Postkort fra fremtiden' - mal eller skriv et postkort fra fremtidens naturpark i Nordhavn
'Københavnernes visions-tale' - skriv med på københavnernes egen tale om Naturpark Nordhavn

Kl.15.00: Tak for i dag

Læs mere om parken her.

-los


24/9 2021
 • Penge at spare ved at lade private virksomheder stå for vej- og parkopgaver

  Penge at spare ved at lade private virksomheder stå for vej- og parkopgaver

  have ›Når der skal tømmes skraldespande, slås græs eller lappes huller i vejene i Holstebro, Ikast-Brande, Hillerød, Frederikssund og Greve er det ansatte i private virksomheder, der løser alle de vej- og parkopgaver, som kan udliciteres.
 • Stærk vækst i antallet af europæiske udstillere

  Stærk vækst i antallet af europæiske udstillere

  have ›Verdens største have- og grillmesse, spoga+gafa, melder om 14 næsten fuldt bookede udstillingshaller fra 16. til 18. juni i Køln. I alt et areal på 230.000 m2
 • Færre sætter bolig til salg

  Færre sætter bolig til salg

  byggeri ›12 procent af boligejerne har planer om at sætte boligen til salg, og det er færre end i begyndelsen af 2024 og for et år siden
 • Anlægsgartnervirksomhed og Herlev Kommune forlænger frugtbart samarbejde

  Anlægsgartnervirksomhed og Herlev Kommune forlænger frugtbart samarbejde

  have ›OKNygaard har genvundet driftskontrakten med Herlev Kommune, hvor miljømæssig bæredygtighed er i fokus. Tiltag inden for bl.a. CO2-reduktion, genbrug af materialer og biodiversitet fik afgørende betydning
 • Verdens største havemesse afholdes i Køln

  Verdens største havemesse afholdes i Køln

  have ›Interessen for haven og for outdoor living er eksploderet de senere år i hele Europa. Det er en udvikling, man mærker på verdens største havemesse, Spoga+gafa, hvor besøgende og udstillere fra hele verden mødes i juni
 • Forebyggelse er nu engang klogest

  Forebyggelse er nu engang klogest

  tag-tagsten ›En dårligt vedligeholdt ejendom er dyr. Både for miljøet og for boligforeningen. Det ved man bedre end de fleste hos Fuglsang Algeservice, som bl.a. rådgiver om alger på tage, fliser og murværk
 • Granit, sten, flis, grus og jord til haven er hot

  Granit, sten, flis, grus og jord til haven er hot

  have ›Der bliver hentet grus til indkørslen og flis til havebedet i lige så høj grad som før krisen. - Haven giver os energi i stedet for at tage den og er derfor den perfekte kur mod krisetider, forklarer livsstilsekspert
 • Overfladebelægning behøver ikke være det nye sort

  Overfladebelægning behøver ikke være det nye sort

  have ›Asfaltbelægning skal ikke nødvendigvis være sort. Hos Dansk Overfladebelægning kan man få belægning i en lang række af farver, så gårdrummet eller stisystemet bliver piftet lidt op. Mød Dansk Overfladebelægning på Netværksdagen for Byens Boligforeninger