LCA
LCA
scroll
Bewi køber Jackon og føjer 935 nye medarbejdere til stabenBewi-koncernen vil desuden ændre den overordnede organisationsstruktur med fem divisioner; Packaging & Components, Insulation, RAW, Automotive og Circular. Foto: Bewi.

Bewi køber Jackon og føjer 935 nye medarbejdere til staben

I hvad der kan betragtes som et større opkøb, sluger Bewi Jackons 935 medarbejdere og 20 faciliteter fordelt på seks lande. Med købet bliver selskabet Danmarks største flamingoproducent

Efter en længere proces med endelig bekræftelse fra de involverede konkurrencemyndigheder, er det nu en realitet, at den norske koncern, Bewi ASA, opkøber alle aktiver i selskabet Jackon Holding AS.

Det sker, efter Bewi tilbage i oktober 2021 fremlagde sit akkvisitionstilbud om at købe alle aktierne i Jackon, en isolerings- og emballagevirksomhed med aktiviteter i hele norden.

Jackon er én af Europas ledende producenter af isolering og byggesystemer samt specialprodukter og emballage i EPS, XPS og EPP til primært byggebranchen. Selskabet har
frem til nu været en familieejet industrikoncern med hovedkontor i Fredrikstad, Norge. Virksomheden blev grundlagt i 1956, og har i dag cirka 935 medarbejdere samt 20 faciliteter fordelt i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Tyskland og Belgien.

Med sammenlægningen mellem Bewi og Jackon manifesterer koncernen sine ambitiøse vækstmål og forventer stærke synergier ved at kombinere de to virksomheder.

- Dette er en ekstremt glædelig nyhed, fordi det skaber stærke synergier både på vores emballage- og isoleringsforretning. I Danmark vil det dog især være på isolering til byggeriet, at sammenlægningen mellem Jackon og Bewi får en betydelig påvirkning, idet vi samlet set bliver de største indenfor dette marked. Samtidig opnår vi sammen et rigtig bredt produktsortiment og en stor produktviden til gavn for vore kunder. Det er to veldrevne virksomheder, der slår sig sammen – og vores isoleringsforretning- og afdeling vil komme til at stå utroligt stærkt i fremtiden nøjagtigt ligesom vores emballagedivision, forklarer Karl Erik Olesen, adm. direktør i Bewi Denmark.

- Med sammenlægningen mellem Bewi og Jackon står vi stærkere end nogensinde – netop fordi vi nu arbejder sammen. Nu kan vi først og fremmest sige, at vi har nået det første mål, men nu starter det rigtige arbejde for alvor med integrationen – vel at mærke i et fælles samarbejde mellem Bewi- og Jackon-medarbejdere, siger Torben Nielsen, adm. direktør i Jackon Danmark.

-dc

21/10 2022