LCA
LCA
scroll
Franskmand overtager tøjlerne i Saint-Gobain i DanmarkFlorent Pouzet, der netop er tiltrådt som landechef i Saint-Gobain Danmark, er vant til at finde sig til rette i et nyt land. Han har tidligere arbejdet for koncernen i Ungarn, Tjekkiet og Tyskland.

Franskmand overtager tøjlerne i Saint-Gobain i Danmark

Saint-Gobains 1700 medarbejdere i Danmark har pr. 1. september fået ny landechef. Florent Pouzet, 44, kommer direkte fra en stilling som adm. direktør for Saint-Gobain Weber i Tyskland

Som landechef for Saint-Gobain i Danmark får Florent Pouzet ansvar for både de producerende virksomheder Isover, Weber, Gyproc og Glassolutions og for distributionsforretningerne i Danmark, der bl.a. omfatter VVS-grossisten Brødrene Dahl og ventilationsvirksomheden Øland. Saint-Gobain har godt 70 lokationer rundt omkring i Danmark, heraf 10 fabrikker.

Saint-Gobain har på verdensplan en omsætning på 282 mia. DKK (2020), heraf godt 6 mia. DKK i Danmark.

Florent Pouzet er uddannet fra HEC i Paris i Business Administration. Efter en kort årrække som financial auditor hos Ernst & Young i Paris, indtrådte han i 2005 i Saint-Gobain koncernen, hvor han hurtigt arbejdede sig op til stillinger som adm. dir. for hhv. Saint-Gobain Building Distribution i Ungarn og Tjekkiske og – siden 2016 – som adm. direktør for Saint-Gobain Weber i Tyskland, der har 12 fabrikker fordelt over hele Tyskland.

Florent Pouzet overtager stillingen som landechef i Danmark efter Peter Møller, som er blevet forfremmet til CEO for alle Saint-Gobains nordiske og baltiske aktiviteter.

Taler fire sprog
Som landechef i Danmark skal Florent Pouzet videreføre en ambitiøs dagsorden og strategi, når det gælder digital og bæredygtig omstilling. Flere af koncernens danske fabrikker er rollemodeller hos Saint-Gobain koncernens topledelse i Paris. Saint-Gobain har et overordnet mål om at være CO2-neutral på verdensplan i 2050, og at så stor en andel af råvarerne i produktionen som muligt er genbrugsmaterialer

Den røde tråd i Florent Pouzets karriere er internationale stillinger, så han er vant til at finde sig godt til rette uden for sit hjemland. Han kan – ud over fransk – begå sig på både engelsk, tysk og ungarsk.

-los

2/9 2021