LCA
scroll
Spar penge på varmeregningen med efterisolering

Spar penge på varmeregningen med efterisolering

ANNONCE: Gamle huse er ofte virkelig charmerende, men de har ikke den nødvendige isolering i forhold til dagens standarder.

Dette viser sig mest af alt på pengepungen, idet man er nødt til at varme huset mere op pga. utætheder og manglende isolering i konstruktionen - og det kan faktisk være et markant indhug i budgettet, hvis huset ikke er blevet renoveret gennem årene.

Her kan smart og effektiv efterisolering gøre en stor forskel, og hvis det gøres rigtigt bliver huset både sundere og billigere at leve i. Det kræver noget viden omkring emnet, og meget ofte skal man have et professionelt firma med på vognen til at få ført efterisoleringen ud i livet.

Efterisoler facaden på den rigtige måde

Én af de absolut største svagheder ved alle huse er den såkaldte klimaskærm, der omfatter husets ydre vægge, tag og gulv mod jord eller kælder. Klimaskærmen er den, der bestemmer, hvor stor husets varmeregning bliver, og derfor bør man tænke over at efterisolere mange forskellige steder. Én af de mest brugte metoder til efterisolering er på husets facade, hvor man enten kan isolere på ydersiden eller indersiden.

Her er det klart mest optimalt at efterisolere på ydersiden af husets vægge, men det betyder omvendt at husets nuværende udtryk vil blive ændret. Omvendt er denne løsning bedre i forhold til fugtproblemer, der er en typisk problemstilling ved indvendig efterisolering. Der er mange måder at gøre tingene på, og derfor bør man alliere sig med et professionelt firma og indhent pris på facadeisolering, hvis man er interesseret i en lavere varmeregning.

Mere isolering på loftet og i gulvet

Udover selve den synlige facade, så er der ofte problemer med for lidt isolering i både tagkonstruktionen og i gulvet i ældre huse. Her er særligt den manglende isolering i loftet en stor synder, da varmen som bekendt stiger til vejrs, og derfor siver direkte ud af bygningen uden at give synderlig stor effekt. Derfor bør man få efterisoleret sit loft med en del ekstra isolering, således at bygningen får lettere ved at holde på varmen i de kolde måneder.

Herudover kan det være en god idé at overveje, om gulvet også skal efterisoleres. Dette er ofte en besværlig og omkostningsfuld proces, men hvis man virkelig gerne vil spare på varmeregningen, så er man ofte nødt til at tage hele klimaskærmen med i sin betragtning. Der kan ske et stort tab af varme gennem gulvet - både til en kælder og til jorden - og derfor bør man undersøge mulighederne for efterisolering af disse.

Kælder betyder stort varmetab

Hvis huset er af ældre dato og har en fuld eller delvis kælder under sig, så vil der ganske givet være et stort varmetab gennem denne - også selvom man ikke bruger særlig meget varme i kælderen. Her kan en udvendig efterisolering af kældervæggene være en rigtig god investering, selvom det kan være dyrt og besværligt. Samtidig med efterisoleringen kan man forny drænet rundt om huset, og dermed undgår man forhåbentlig også vand i kælderen på samme tid.

23/9 2020