Aktuelle nyheder - Isolering

Stor interesse for PUR-isoleringBuilding Green satte igen i år deltagerrekord med mere end 8000 besøgende fra de ca. 5000 året før.

Stor interesse for PUR-isolering

Plastindustriens PUR-sektion var igen på plads på årets Building Green-messe, og der var stor interesse for den højeffektive og bæredygtige PUR-isolering

Del artiklen på

Igen i år blev messen Building Green afholdt i Forum i København. På messen, som i år fandt sted den 1. og 2. oktober, var en bred vifte af aktører fra byggebranchen samlet for at diskutere bæredygtighed. Messen bød i år på omkring 120 talere og 170 forskellige udstillere.

Plastindustriens PUR-sektion var igen i år at finde blandt udstillerne med egen stand. I år havde sektionen opgraderet det grafiske udtryk på standen, men der var stadig primært fokus på de byggetekniske- og miljømæssige fordele ved at anvende polyurethan- eller polyisocyanurat-(PUR/PIR) isolering.

Rasmus Grusgaard, som er sekretær for Plastindustriens PUR-sektion, var til stede begge dage. Han lagde mærke til de flere besøgende, hvoraf mange besøgte PUR-sektionens stand. Derfor mener Rasmus Grusgaard også, at årets messe må betegnes som succes for PURsektionens vedkommende.

- Jeg synes helt klart, at vores deltagelse har været en succes. Vi kunne igen i år mærke, at interessen for PUR og PIR som bæredygtige og effektive isoleringsmaterialer er stigende, siger Rasmus Grusgaard og fortsætter:

- Efterisolerer man et hus på 140 kvadratmeter med celleplast i stedet for andre isoleringstyper, får man næsten otte m2 mere areal tilgængeligt. Det regnestykke synes jeg er utrolig simpelt, særligt i områder med høj kvadratmeterpris.

Energibesparelser og mindre klimabelastning
Rasmus Grusgaard hilser den stigende interesse for PUR/PIR velkommen. Han ser den som udtryk for, at der både blandt fagfolk og på uddannelserne er kommet et mere klart fokus på klimavenlige løsninger og mindre CO2-emission.

- PUR/PIR kan som materiale være med til at sikre store besparelser pga. dets energieffektivitet per areal, samtidig med at det udleder mindre CO2 end traditionelle isoleringsmaterialer under dets fremstilling. Det tror jeg er et budskab, som flere og flere kan tilslutte sig, siger Rasmus Grusgaard.

Han glæder sig desuden over at se materialet integreret i mange andre byggematerialer og innovative bygningsdele.

- Vi ser mere og mere at PUR/PIR integreres med andre byggematerialer. Her kan det bidrage med en god isoleringsevne - ofte kombineret med gode strukturelle egenskaber, hvilket gør det til et oplagt valg til bygningsdele, der skal holde i mange år, eksempelvis vinduer, siger Rasmus Grusgaard.

-kj

Læs mere om Isolering

7/11 2017
IsoleringBygnings- og teknisk isoleringDampspærreFacadeisoleringFugebåndFugtisoleringFugtmålingGulvisoleringHulmursisoleringIndblæsningsmaskinerIsoleringspanelerIsopearl (EPS)IsoWindKælderisoleringLoftisoleringRenoveringTagisoleringTermograferingVæggeTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • DAFA

  DAFA

  DAFA tætner, dæmper og beskytter
 • Stabil Total Isolering

  Stabil Total Isolering

  Alt i isolering
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen