Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Corona-hastværk giver frøer og fisk sæbe i øjneneMobil håndvask-installation med afledning af sæbeholdigt vand og håndsprit direkte til vejbrønden, som er til regnvand. Og dermed til naturens skabninger i regnvandsbassinet.

Corona-hastværk giver frøer og fisk sæbe i øjnene

Midlertidige håndvaske på skoler sender urenset spildevand direkte ud i regnvandsbassiner, lyder det fra Byggeriets Kvalitetskontrol

Del artiklen på

- Pedeller og andre folk på skoler landet over har naturligvis haft forrygende travlt med at leve op til alle kravene for genåbning af skolerne. Nogle steder er det bare gået så stærkt, at frøer og fisk helt sikkert er nødt til at gnide sig i øjnene for at forstå det.

Det konkluderer Lead Auditor Johs. Pedersen hos Byggeriets Kvalitetskontrol, som kontrollerer og certificerer virksomheder inden for blandt andet kloak- og vvs-branchen. Dermed holder han et vågent øje med, om det går rigtigt for sig, når der håndteres både regnvand og spildevand. Det gør det ikke altid, og specielt ikke i en corona-tid.

- Mange skoler har skullet handle hurtigt og effektivt med at etablere mulighed for, at elever i stort tal kan vaske hænder adskillige gange i løbet af en skoledag. Til det formål er mobile håndvaske en rigtig god løsning. Blot man husker, at vandet med sæbe og måske håndsprit skal det rigtige sted hen, når de små hænder er rene, siger Johs. Pedersen.

Ikke til spildevand

- På en skole på Sjælland er afløbsslangen fint ført ned i et afløb. Men det er altså til en vejbrønd, som er beregnet til at lede regnvand bort. Og ikke spildevand, som der naturligvis er tale om, når det kommer fra en håndvask. Det er sikkert ikke det eneste sted, det er sket. I det konkrete tilfælde ledes vandet videre ud i et regnvandsbassin, og her er der så risiko for, at frøer og fisk får sæbe i øjnene – eller dør, forklarer eksperten fra Byggeriets Kvalitetskontrol.

God ide hente råd hos kloakmester
I langt de fleste tilfælde vil der indenfor ganske kort afstand være en mulighed for korrekt afledning af det beskidte vand. Nemlig en kloak til spildevand.

- Vi vil ikke pege fingre, for det er naturligvis gjort i den bedste mening og sikkert i en presset situation, hvor pedellen også har haft mange andre ting at tænke på. Men når det handler om afledning af vand, er det generelt en god idé lige at høre den lokale kloakmester, om han har en god løsning. Når han har autorisationen i orden, sørger han for den rigtige måde at gøre tingene på, siger Johs. Pedersen fra Byggeriets Kvalitetskontrol.

-jhn
Læs mere om Kloak & afvanding

4/5 2020
BrønddækslerByggerådgivningDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.