Aktuelle nyheder - Tag

Fuld EPD fra vugge til gravNy EPD skal hjælpe byggebranchen med at projektere bæredygtigt. Snart vil brugere af LCAbyg version 5 kunne trække EPD’en direkte fra EPD Danmark.

Fuld EPD fra vugge til grav

Tagpapproducenten Phønix Tag Materialer har udgivet en fuld EPD (miljøvaredeklaration) efter den spritnye europæiske standard EN15804+A2. Målet er at gøre det endnu lettere at projektere bæredygtigt i byggeriet

Del artiklen på

EPD’en er en verificeret dokumentation af miljøpåvirkninger, der specielt fortæller, hvor meget CO2 der bliver udledt i forbindelse med produktion, installation, vedligeholdelse, levetid, renovering samt bortskaffelse af 1 m2 tagpapsløsning (2-lags). Den dækker alt fra bl.a. udvinding af råvarer, produktion, transport til byggeplads, installering, vedligeholdelse, levetid, renovering samt bortskaffelse.

For projektchef Per Bach fra Phønix Tag Materialer er det vigtigt, at virksomhedens samarbejdspartnere får nemt ved at bygge bæredygtigt med fuld dokumentation.

- En fuld EPD viser alle systemgrænser og dermed også levetid, vedligeholdelse og udskiftning af produktet, alle meget vigtige parametre for at kunne tage en bæredygtig beslutning. På den måde får den projekterende et afbalanceret billede af produkternes miljøpåvirkninger, siger Per Bach.

Den nye europæiske standard EN15804+A2 er trådt i kraft fra oktober 2019 og har en overgangsordning fra den tidligere standard EN15804+A1 frem til oktober 2022.

Henrik Fred Larsen fra EPD Danmark uddyber:

- De største ændringer ved den nye standard er, at den generelt er mere bredspektret i sine miljøkategorier, og at der er indført nye krav om, at EPD’en skal have nedrivning og bortskaffelse af byggevareprodukterne samt næste produktsystem med, siger han.

Tillæg gør det muligt at bruge begge standarder
Det største problem med den nye standard er, at de forskellige miljøcertificeringer ikke alle er klar til den, oplyser Henrik Fred Larsen. Derfor har Phønix tag Materialer fået lavet et tillæg, så virksomhedens produkter kan benyttes i certificerede byggerier, uanset om rådgiveren benytter den gamle eller den nye standard.

Phønix Tag Materialers nye EPD er udarbejdet af Rambøll og tredjeparts certificeret af Aalborg Universitet.

Både EPD'en og tillægget kan hentes på virksomhedens hjemmeside og på EPD Danmarks hjemmeside.

-los


Læs mere om Tag

2/2 2021
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagByggerådgivningFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • Carl Ras

  Carl Ras

  Se alle aktuelle kampagner fra Carl Ras her…
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem