Aktuelle nyheder - Tag

Udfordrende stålkonstruktion blev løst med skræddersyede profilerDe 18,6 meter lange stålprofiler blev specialfremstillet hos tyske Stahlwerk Thüringen takket være et godt samarbejde mellem det tyske stålvalseværk og Lemvigh-Müller.

Udfordrende stålkonstruktion blev løst med skræddersyede profiler

Særligt lange og forvalsede HEA-stålprofiler gjorde et krævende halbyggeri lettere og hurtigere

Del artiklen på

En halbygning, der danner ramme om et effektivt og sikkert produktionsmiljø, udgør den bærende konstruktion i et fuldt dækkende krananlæg med overordentlig høj løftekapacitet og en rationel byggeproces, der ikke forstyrrer virksomhedens drift.

Sådan lød kravene, da smede- og stålkonstruktionsvirksomheden Nordisk Staal fik til opgave at opføre en ny industrihal til stålvalseværket NLMK DanSteel i Frederiksværk.

En af Nordisk Staals kreative løsninger i forbindelse med konstruktionen af NLMK DanSteels hal var at få specialfremstillet særligt lange – 18,6 meter – HEA 280-stålprofiler i kvaliteten S355J2 hos tyske Stahlwerk Thüringen. Via en af stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müllers tekniske samarbejdspartnere blev profilerne leveret valset i en bueform, der sparede arbejdsgange hos Nordisk Staal.

Sparede ressourcer
Overlængden gjorde det muligt at spænde over den 32 meter brede og 16 meter høje hal med en spærkonstruktion med blot en enkelt boltsamling udført på byggepladsen.

Samtidig sparede ideen ressourcer i den godt 50 mand store virksomhed, der hovedsagelig arbejder med krævende og arbejdskraftintensive opgaver. Det fortæller Jens Faarkrog, der er kvalitetschef hos Nordisk Staal, der blandt andet udvikler og konstruerer avancerede produktionsanlæg og infrastrukturløsninger til kunder i ind- og udland.

- Det har været en kæmpefordel i konstruktionsarbejdet at have mulighed for at arbejde med længere profiler, der er valset fra fabrikken. Vi sparer arbejdsgange både i værkstedet og på byggepladsen, men også i forhold til logistik har det gjort os i stand til at løse opgaven hurtigere og mere effektivt. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at benytte os mere af den mulighed i fremtiden, siger han.

Øget interesse for særlige formater
Normalt kommer HEA-profiltypen i længderne 12,1 og 15,1 meter, men et tæt samarbejde mellem Lemvigh-Müller, og Stahlwerk Thüringen gjorde det muligt få leveret de profiler, Nordisk Staal havde brug for, i den ønskede længde.

Peder Pedersen, der er afdelingschef for stålsalg i Østdanmark hos Lemvigh-Müller, oplever en stigende efterspørgsel på kundespecifikke stålprodukter.

- Kunderne efterspørger værdiskabende løsninger, hovedsagelig i form af specifikke dimensioner og længdemål, samt velfungerende logistik. Det næste, vi kigger ind i på det område, er præfabrikeret forarbejdning, som kan gøre kundernes egen håndtering og bearbejdning endnu lettere. Den tendens tror jeg vil udvikle sig yderligere i fremtiden, siger han.

Lemvigh-Müller mærker også øget interesse for stål og metaller i særlige formater i sine egne bearbejdningscentre i Køge, Skjern og Randers. Her udfører stål- og teknikgrossisten blandt andet spaltning, retning og formatklipning af coils, afkortning og boring samt opmærkning og overfladebehandling af profiler.

-los

Læs mere om Tag

1/2 2021