Aktuelle nyheder - Træ

Noma får nystiftet snedkerprisVægge af egetræ er et af de unikke elementer, som har givet Restaurant Noma Snedkerprisen 2018. Foto: Irina Boersma

Noma får nystiftet snedkerpris

Københavns Snedkerlaug uddeler for første gang en Snedkerpris. Det sker den 6. september, hvor Noma får overrakt prisen i den nyindrettede restaurant i nye omgivelser

Del artiklen på

Restaurant Noma belønnes som bygherre for at fastholde en udfordrende søgen efter det gennemførte håndværk, for at udvise sans for de håndværksmæssige detaljer i såvel bygning som indretning.

Det er midler fra Kirsten og Freddy Johansens Fond, der har giver Københavns Snedkerlaug mulighed for at uddele snedkerprisen, der er på 150.000 kroner. Snedkerprisen belønner emner og projekter i hele Danmark med den lille krølle, at det skal være et vinderprojekt, der vil være synligt for en stor del af offentligheden.

Priskomiteen lægger desuden vægt på såvel tradition som innovation. Det betyder, at en vinder af Snedkerprisen skal levere og vise forståelse for god håndværksmæssig kvalitet, evne at bruge og udvikle nye metoder og teknologi samt udvise hensyn til bæredygtighed i såvel udførelse som brug.

Har udfordret leverandørerne
Noma vinder bl.a. årets Snedkerpris, for som bygherre at udfordre sine leverandører. I den nye Noma-restaurant, hvis arkitektur er udført af Bjarke Ingels, BIG, er indretningen skabt af danske Studio David Thulstrup.

Lokalerne fremstår som en hyldest til de nordiske naturmaterialer. De forskellige bygninger, som restauranten består af, har hvert sit udtryk og materialevalg. Egetræet er dominerende og bliver benyttet i nye og utraditionelle sammenhænge kombineret med andre materialer, som naturlæder, papirgarn, teglsten, beton og terazzo.

Artiklen fortsætter efter billedet
Noma fortjener prisen for at føre den nytænkning, der har gjort restauranten berømt, videre i samarbejdet med snedkere og andre underleverandører i et all-in-koncept, hvor hver detalje tæller: Fra gulv, vægge og lofter til porcelæn, lamper og møbler, lyder det fra priskomiteen. Foto: Irina Boersma

Håndværket og materialerne er tænkt ind i projektet med raffinement. F.eks. er gulvene så delikate i udførelsen, at man næsten ikke nænner at have sko på. Andre overflader er grove og indbyder til berøring.

- Godt håndværk og udsøgt fornemmelse for materialerne bidrager til oplevelsen, når man er så heldig at besøge det nye Noma. Hver en del af bygningen og indretningen er gennemtænkt i detaljer – fra de smukke plankegulve og vægge opbygget i egetræ til nøje udvalgte og specialdesignede borde, stole og andet inventar. Det er en glæde at kunne give Snedkerprisen til et så udsøgt projekt som Noma, siger Mads Raaschou, oldermand i Københavns Snedkerlaug.

Prisen uddeles torsdag den 6. september klokken 11 i restaurantens nye lokaler på Refshalevej i København.

-los


Læs mere om Træ

29/8 2018