Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

Nu holder træloftet formen og er fri for knasterSlut med buede eller sprækkede lofter, hvor man med tiden kan se knasterne. De nye profilbrædder giver en tæt og fast overflade

Nu holder træloftet formen og er fri for knaster

Huntonit har opnået ekstra tæthed og styrke i en ny type profilbrædder af presset kvalitetstræ

Del artiklen på

Skal et træloft i boligen være perfekt, er der nu udviklet helt nye formfaste profilbrædder af træ fra certificerede skovbrug, som på grund af en særlig fremstillingsproces ikke forandrer sig:

- Alle kender problemet med, at trælofter i løbet af en årrække kan begynde at bue eller få sprækker i samlingerne. Samtidig kan knasterne blive meget synlige, selv om man har malet, lakeret eller hvidpigmenteret træet.

- Det er fortid nu med Huntonits nye paneler, der har samme mål som almindelige 5 tommer profilbrædder, fortæller Per Nielsen fra den danske importør A. Rindom.

Bæredygtigt naturprodukt
Panelerne er et naturprodukt af træ fra PEFC-certificerede skovbrug i Norge. De har fået ekstra tæthed og styrke ved, at træet først skilles ad i fibre – og så presses sammen igen med et højt tryk.

Resultatet er ensartede, knastfri profilbrædder, som er bundet sammen af Lignin – et stof, der findes naturligt i træ. En bæredygtig løsning, hvor der ikke bruges lim eller nogen former for tilsætningsstoffer.

Godt indeklima og fast form
Byggematerialer kan normalt afgive gasarter, der påvirker boligens indeklima. Derfor bruges der udelukkende vandbaseret maling og lak til panelerne, som har opnået Dansk Indeklimamærkning i højeste klasse.

Overfladerne er tætte og formerne faste på grund af træets specielle konstruktion, der samtidig gør panelerne hårdere og tungere end almindelige profilbrædder. Det betyder, at et nyt Huntonit træloft ikke ændrer sig, selv om luftfugtighed og temperatur skifter.

-los


Læs mere om Vægge & lofter

18/10 2018
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister