Aktuelle nyheder - VVS

Søløver og pingviner ville vælge en PU-membranForuden opgaven ved pingvinerne og søløverne, har Nanostone bl.a. renset tunnelen ved børneområdet samt hele indgangspartiet til dyrehaven. Foto: Neel Andreasen.

Søløver og pingviner ville vælge en PU-membran

I Zoologisk Have i København vil der blive benyttet en PU-membran til at sikre vandtætning, når pingvinernes og søløvernes bassin skal have skiftet pumpe- og cirkulationsanlægget

Del artiklen på

Søløverne og pingvinerne i København Zoo skal have skiftet pumpe- og cirkulationsanlægget fra ferskvand til saltvand. Den oprindelige konstruktion er lavet af beton med jernarmering, og som bekendt er saltvand og jern en dårlig kombination. Nanostone, der laver overfladebehandling af tage, facader og nu saltvandsbassiner, skal derfor forsegle overfladen, og det gøres med en Polyurethan-vandtætningsmembran. Når den er påført, kan saltvandet ikke trænge igennem til beton- og jernkonstruktion, der dermed undgår at blive nedbrudt og forurene vandet.

– Den membran, vi benytter i København Zoo, er designet til netop denne opgave. Det er første gang, lige netop denne metode anvendes i Danmark. Vi er utrolig stolte over at kunne supportere København Zoo med en løsning, som imødekommer deres unikke behov, siger Nicklas Christensen, der er partner og CCO i Nanostone.

I sin enkelthed går opgaven ud på at lave en 100 % holdbar vandtætningsmembran, så søløverne og pingvinernes vandreservoirer kan transformeres fra fersk- til saltvand.

Opgaven er meget speciel. Handlingsplanen skal være hurtig og præcis af hensyn til dyrene. Når dyrene er ude, foretages en totalrensning af overfladen. Først påføres en primer for at få en god vedhæftning og efterfølgende påføres selve Polyurethan-membranen i flere lag. Membranen er specialudviklet til vandreservoir og er testet til at kunne holde i saltvand.

Opgaven kommer til at foregå over fem dage, så der både er tid til, at materialerne kan tørre, og pingvinerne og søløverne såvel som havens gæster oplever mindst muligt gene af arbejdet.

Arbejdet udføres afhængig af vejret i uge 35/36.

-dc

Læs mere om VVS

7/9 2021
  • Roth Clima Comfort

    Roth Clima Comfort

    Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima