Aktuelle nyheder - Andet

Bygger BIG på FærøerneDet nye uddannelsescenter på 19.200 m2 skal huse tre uddannelser og i alt rumme 1200 elever og 300 undervisere.

Bygger BIG på Færøerne

På en bjergskråning i udkanten af Torshavn skal Færøernes største byggeprojekt til dato opføres

Del artiklen på

Byggeriet skal ende ud i det nye uddannelsescenter Marknagil Education Center, der skal huse tre uddannelser - Færøernes Gymnasium og Hf-kursus, Teknisk skole i Thorshavn og Færøernes Handelsskole. Den nye bygning på 19.200 kvm skal i alt rumme 1200 elever og 300 undervisere.

Til dette - efter færøske standarder - enorme byggeri skal HSHansen levere og montere 7.000 m2 Hansen UnitAl præfabrikerede facadeelementer.

- Vi glæder os meget over, at vi er en del af det største byggeprojekt på Færøerne til dato sammen med arkitekterne fra BIG. Bygningens arkitektur er meget interessant og det bliver spændende at trække i arbejdstøjet og løse opgaven til bygherrens og arkitekternes tilfredshed, siger Simon S. Kristensen, der er adm. direktør hos HSHansen.

De modulopbyggede præfabrikerede elementer, Hansen UnitAl, opfylder bygherrens strenge krav til hurtig lukning af bygningen så det indvendige apteringsarbejder hurtigt kan igangsættes. Herudover opfyldes bygherrens strenge krav til tætheden og lang levetid. Facadeelementerne kræver minimalt vedligehold og kan modstå de barske naturforhold på Færøerne, da facadeelementerne udelukkende består af uorganiske materialer.

360 graders panoramaudsigt
Bjarke Ingels Group, BIG, som er arkitekt på projektet står bag nogle af de mest markante byggerier i Københavns nye bydel - blandt andet VM-bjerget og 8-tallet. BIG har vundet flere arkitektpriser, og glæder sig over samarbejdet med HSHansen.

- Særkendet ved Marknagil Education Center på Færøerne bliver bygningens form og den enestående 360 graders panoramaudsigt, der kræver en særlig præcision. Modulerne skal passe på millimeter for at undgå utætheder. Vi har derfor valgt at arbejde med præfabrikerede facadeelementer fra HSHansen. Det gør vi på grund af de kontrollerede forhold i samlingsprocessen, der kan garantere den bedste kvalitet og samtidig går vi ikke på kompromis med det endelige resultat, siger Finn Nørkjær, der er partner hos BIG.

UnitAl-elementerne specialfremstilles til opgaven og færdigsamles i HSHansens egne produktionshaller. Dermed sikres den høje kvalitet og samtidigt reduceres risikoen for, at der opstår fejl i en presset situation ude på byggepladsen. HSHansen påbegynder produktionen til december, og forventer montagen starter i juni 2014 og vil være afsluttet i september 2014.

-los

 

Læs mere om Andet

8/11 2013