Aktuelle nyheder - Byggeri

Årets Byggeri 2014: Musikkens Hus i AalborgFra venstre: Jan Refsgaard Jepsen, Friis & Moltke. Nick Nielsen, MT Højgaard. Adm. dir. Lasse Rich Henningsen, Musikkens Hus. Formand for dommerkomiteen Scott Hollingswoth. Foto: Rene Jeppesen.

Årets Byggeri 2014: Musikkens Hus i Aalborg

Der var flotte ord til og fra alle aktørerne bag det store byggeprojekt, da Musikkens Hus i Aalborg fik overrakt prisen som Årets Byggeri 2014 i kategorien Åben

Del artiklen på
Ideen til at skabe et musikalsk fyrtårn i Aalborg blev fostret for små 30 år siden. Efterfølgende er der løbet meget vand gennem Limfjorden, og huset står i dag som et symbol for regionen de næste mange årtier. Et hus, der vil trække mange generationer til Nordjylland – danske som udenlandske – og bidrage til til væksten i regionen.

Sådan kan et sammenkog af de mange taler lyde fra prisoverrækkelsen af Årets Byggeri 2014 i kategorien Åben.

Formand for dommerkomiteen Scott Hollingswoth:
- Dette hus er ikke uden anstrengelser, og det har krævet en masse ildsjæle for, at det har kunnet lykkes. Projektets benchmark og betydning for samfundet overgår, hvad man kan forvente, og dette hus er et symbol for regionen de næste 100 år og bliver dermed en væsentlig drivkraft for samfundet.

- Alle visionærer – dem, der vil noget – vil de næste mange år blive tiltrukket af dette sted. Udlandet trækkes til dette hus, og folk vil komme igen og igen til byen og regionen.

Adm. dir. Lasse Rich Henningsen, Musikkens Hus:
- Med dette hus har vi fået det bedste fra alle hylder. Det ligger central i byen og tæt på Limfjorden og er en stor succes på alle parametre. Det er et hus for folket, et hus for musikere og ansatte, og her går vi ikke op i genre, men tyngde, bredde og talent. Det er et hus for alle aldre og samfundslag.

- Derfor er det også en meget stor anerkendelse at modtage denne pris. For dermed bekræftes vi i, hvad vi oplever hver dag – at det er et fantastisk hus at være i. Og samtidig er denne pris med til at give os den omtale, som vi i Nordjylland har brug for.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), Aalborg Kommune:
- Aalborg er en by på en rejse. En by på vej mod at blive en international by – en kulturel storby – og her er huset vigtigt.

- Aalborg har allerede nydt godt af huset, som ikke bare er et musikhus. Det har tiltrukket mange mennesker, og det er altid en oplevelse at være her med dets mange kontraster. Arkitekterne bag er i verdensklasse, og jeg mener, at huset kan måle sig med alt andet i Danmark.

- Vi er meget glade for prisen, og vi er meget glade for huset, der er med til at trække væksten til Aalborg.

Jan Refsgaard Jepsen, Friis & Moltke:
- 10 år er lang tid, så det har været en lang rejse. Så lang, at da Lasse (Rich Henningsen, red.) kom til, havde vi allerede været i gang på pladsen i otte år. Så vi var lidt skeptiske, for vi følte lidt, at det var vores hus. Men han har klaret det utrolig godt, og det er vi meget glade for. Tak.

Nick Nielsen, MT Højgaard:
- En stor tak til magasinet Byggeri og dommerkomiteen for denne pris – alle i MT Højgaard er meget beærede. Der er lagt blod, sved og mange tørre tårer i dette byggeri, og vi har fået en fantastisk erfaring. Bl.a. brugen af 3D, der ikke var så udbredt, da vi startede, som det er nu. Det har trimmet denne proces, og det tager vi med os videre til kommende projekter.

- Tillykke til hele Nordjylland med dette hus, som i mange år fremover vil skabe ramme for mange fantastiske oplevelser.

Blandt de mange aktører har Niras sat sit markante aftryk på Musikkens Hus – læs mere her.

Dommerkomiteen bag Årets Byggeri 2014
Scott Hollingsworth, arkitekt, Hollingsworth Pack Corporation – FORMAND. Elly Kjems Hove, branchedirektør, DI BYG. Gyrithe Saltorp, direktør, Københavns Ejendomme. Hans Peter Svendler, direktør, Realdania. Henrik Garver, adm. direktør, FRI. Lars Storr-Hansen, adm. direktør, Dansk Byggeri. Palle Thomsen, adm. direktør, Danske Byggecentre. Peter Hesdorf, adm. direktør, Byggeriets Evaluerings Center. Pia Wiberg, direktør, Danske ARK.

Det er magasinet Byggeri, der har indstiftet hædersprisen Årets Byggeri, som hvert år sætter fokus på årets bedste byggerier i Danmark.

Se flere billeder fra prisoverrækkelsen her (kode: musikkenshus)
Fotos kan bruges frit ved kreditering af Rene Jeppesen.

Læs mere om projektet her i magasinet Byggeri.

-kj

Læs mere om Byggeri

16/12 2014
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFaldsikringFugemasseFugeskumGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteKabelkanalerLofterMaterielopbevaringOmbygningPortautomatikPorteRullestilladsSmedejernsporteSpartelmasseSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalrenoveringTrappestigerVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.