left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Alfix donerer overskudsvarer til børnEleverne brugte de kasserede Alfix-sække til at skabe strutskørter, soveposer, monstre, dyr, flag og højhuse.

Alfix donerer overskudsvarer til børn

Kolding-virksomheden Alfix A/S har doneret et større parti overskudsvarer til børn i Kolding Kommune

Del artiklen på
I Kolding Kommune har en skoleklasse netop modtaget en række overskudsmaterialer fra virksomheden Alfix A/S til at understøtte undervisningen i kreative skolefag. Donationen sker til et nyoprettet center i Børne- og Uddannelsesforvaltningen i Kolding Kommune kaldet ”Skatkammeret”, som har til formål at indsamle overskudsmaterialer fra virksomheder og give dem videre til kommunens institutioner og skoler.

Eleverne på første årgang på Ålykkeskolen i Kolding blev nogle af de første til at få glæde af projektet, da de modtog de tomme fugemassesække fra Alfix A/S. Det fortæller den taknemmelige materialemodtager, Lisbet Larsen, skatmester i Skatkammeret:

- Eleverne fik hver en sæk fra Alfix, og de designede derefter strutskørter, soveposer, monstre, dyr, flag og højhuse ud af sækkene. Børnene var utroligt optagede af sækkene, og de blev omdrejningspunkt for sansning, oplevelse og læring, siger Lisbet Larsen.

Nyt liv i kasseret materiale
Ifølge direktør i Alfix A/S, Anders Bertelsen Toft, er samarbejdet en del af en tendens, som går i retning af ”up-cycling” og ikke genbrug i traditionel forstand. Med up-cycling menes kasseret materiale, der anvendes til et helt andet formål end oprindeligt tiltænkt.

- At en fugemassesæk skulle begynde et nyt liv som urtepotteskjuler, flot strutskørt eller et farvestrålende flag, er et glimrende eksempel på optimering af eksisterende ressourcer og det, man i dag kalder ”up-cycling”. Med børnenes imponerende forestillingsevne får emballagen nyt liv, og det er sjovt at kunne bidrage til en sådan anderledes designproces for børn, siger Anders Bertelsen Toft.

Ros for initiativet
Også i erhvervsnetværket Green Network, som beskæftiger sig med CSR (Corporate Social Responsibility), får samarbejdet anerkendende ord med på vejen.

- Donationen er et godt eksempel fra Alfix på, hvordan ressourceoverskud kan komme et område med ressourceknaphed til gode. Hvis flere virksomheder får øjnene op for, at der kan ligge et skattekammer skjult i skraldet, ville samfundet kunne reducere sit ressourceforbrug markant og skåne miljøet,” siger adm. direktør i Green Network, Kenneth Hald Jensen.

-jhn

Læs mere om Byggeri

5/5 2014
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.