left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Derfor genopliver vi Pihl og Søn

Derfor genopliver vi Pihl og Søn

I sidste uge vendte Pihl & Søn tilbage til den danske byggebranche. Det har vakt stor opmærksomhed og en del undren – men ambitionerne er helt reelle og store, forklarer Carsten Mindegaard

Del artiklen på
Pihl & Søn-flagene skal atter flagre over de danske byggepladser. Det er en realitet efter nyheden om entreprenørvirksomhedens genrejsning i sidste uge blev offentliggjort. Inden det nye Pihl & Søn sætter spaden i jorden, har den nye ejerkreds, bestående af erfarne branchefolk, fået mange positive henvendelser og lykønskninger.

- Den store interesse for Pihl & Søn har været enormt overvældende. Vi har arbejdet med dette projekt i tre år, så at blive mødt med så meget anerkendelse er vi naturligvis meget glade for. Vi har allerede fået mere end 1800 tilkendegivelser, og mange ønsker at blive en del af denne rejse, siger idémand og ejerleder Carsten Mindegaard.

Selvom langt størstedelen af interessen har været positiv og anerkendende, så er det nye projekt også blevet mødt med undren. Ifølge Carsten Mindegaard kan dette ikke undgås, når man bringer så stort et brand tilbage, men han forsikrer om projektets ambitioner og kvalitet.

- Alle kender Pihl & Søns historik. Både den gode og den dårlige fra de sidste år, så jeg kan sagtens forstå de undrende folk, men lad mig gøre det helt klart: Vi kommer ikke til at drive det nye Pihl & Søn som det gamle. Vores mål er at specialisere Pihl og blive bygherrernes foretrukne samarbejdspartner, siger Carsten Mindegaard og fortsætter:

- Vi vil skabe en sund forretning med en god, ejerledet kultur, der hviler på samme grundlag som vores øvrige succesfulde entreprenørforretninger.

Mangel på danske entreprenører
En af årsagerne til den positive interesse kan ses i byggebranchens situation. De seneste tal fra Byggepipeline.dk viser nemlig, at der behov for flere danske entreprenører. I det travle marked er Peer Kisbye, rådgiver for danske bygherrer og medejer af V2C, glad for, at det nye Pihl etablerer sig på det danske marked.

- Carsten Mindegaard har ledet og styret LM Byg til en god og sund entreprenørvirksomhed i opgangs- og nedgangstider, og jeg er sikker på, at han vil gøre det samme med Pihl & Søn. Som rådgiver synes jeg, at det er positivt med en ny spiller på banen, da markedet trænger til ekstra konkurrence. Jeg har igennem de sidste tre år mødt mange tidligere ansatte fra Pihl, der har drømt om at komme tilbage. Nu har de chancen, så jeg er sikker på, at det bliver en succes, siger Peer Kisbye.

Også hos Søren Ulslev, tidligere direktør i PensionDanmark Ejendomme og tidligere adm. dir i NCC, vækker genrejsningen af Pihl & Søn begejstring:

- Det er fantastisk spændende med genrejsningen af det nye Pihl & Søn. Pihl & Søn har altid stået for kvalitet og ordentlighed, og med Halldor P. Ragnarsson ved roret forventer jeg, at det bliver rigtig godt.

Halldor P. Ragnarsson starter først som adm. direktør i Pihl & Søn den 1. august 2017, idet MT Højgaard ønsker at fastholde ham i konkurrenceklausulen.

- Det er meget beklageligt, at MT Højgaard ikke ønsker at give slip på Halldor, men det stopper ikke vores rejse. Vi er i gang med at rekruttere medarbejdere og implementere de systemer og procesværktøjer, som ejerkredsen har gode erfaringer med fra vores entreprenørvirksomheder, slutter Carsten Mindegaard.

Det nye Pihl & Søn er genrejst med støtte fra Danske Bank og Vækstfonden, og den landsdækkende anlægsentreprenør M.J. Eriksson er med som aktiv medinvestor.

- mir

Læs mere om Byggeri

24/2 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.