left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Gaihede udvikler lejlighed til test af velfærdsteknologiGaihede skal skabe en testlejlighed til udvikling af nye velfærdsteknologi i Living Lab-projektet i Københavns Kommunes rehabiliteringscenter på Østerbro.

Gaihede udvikler lejlighed til test af velfærdsteknologi

I projektet Living Lab vil København skabe nye genoptræningsmetoder i blandt andet en specialindrettet lejlighed

Del artiklen på
For at skabe de optimale rammer for test af velfærdsteknologi har Københavns Kommune udvalgt Gaihede, ingeniører og arkitekter, til at skabe en ny testlejlighed som en del af Living Lab. Lejligheden skal bruges til test af velfærdsteknologi inden for sundhed, omsorg og træning.

Testene skal foregå på kommunens rehabiliteringscenter på Østerbro og kan have form af alt fra samtaler om behov og hverdagsliv til at deltage aktivt i udvikling og test af nye løsninger. Målet er at finde de rette teknologier til ældre københavnere.
I testlejligheden skal der indbygges både teknik og indretningsmuligheder, så virksomheder og producenter inden for velfærdsteknologi kan afprøve og justere deres seneste produkter eller ideer til nye produkter.

- Vi er stolte af at være med i dette spændende projekt – lige fra den tidlige idéfase, til nu at kunne realisere projektet og skabe værdi for kommunen, fremtidens velfærdsteknologi og for menneskers livskvalitet, siger projekteringsleder og bygningsingeniør Keld Scotwin fra Gaihede.

Sensorgulv til beboerne
Siden sommer har Gaihede været med i idéfasen, og efter flere scenarier har Københavns Kommunes økonomiforvaltning og sundheds- og omsorgsforvaltning nu godkendt projektforslaget.

Keld Scotwin roser det gode samarbejde mellem centerledelse, Københavns Kommune og Sundheds- og Omsorgsforvaltningens ”Sund Vækst”.”

Rehabiliteringscenteret på Østerbro bliver udvidet med 80 kvadratmeter, og der skal ombygges 200 kvadratmeter. Et af de særlige nye og markante elementer, som Gaihede skal bygge ind i lejligheden, er et sensorgulv, som reagerer, hvis en beboer falder om eller skal op om natten. Så tænder lyset automatisk.

Hele udbygningen, herunder testlejligheden, skal i udbud i februar, og den forventes at være klar til brug i sommeren 2015.

Læs mere om Byggeri

5/1 2015
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.