Aktuelle nyheder - Byggeri

Inspirationshus for grønne energiløsninger

Thisted Kommune og landsby åbner nyt demonstrationshus for energiløsninger. For kommunen er der tale om endnu en perle i rækken af interessante energisteder i området

Del artiklen på

Lørdag den 21. februar 2015 er der officiel indvielse af Energipunkt Frøstrup i landsbyen Frøstrup i Thisted Kommune.

Der er tale om et demonstrationshus for energiløsninger, hvor private kan komme og se energiløsninger, der er i drift. I arealet uden for bygningen er der etableret 4 ens anlæg med hver 450m jordslanger.

I huset vises en række fungerende jord til vand og luft til vand varmepumper. Ideen er, at her kan alle komme og se, præcis hvordan anlæggene virker og ser ud i virkeligheden – inden man selv investerer i det.

Det kan være et svært valg at vælge ny opvarmning til hjemmet, og derfor kan et besøg i Energipunkt Frøstrup være med til at afklare, hvilken type anlæg man skal have. Udover varmepumperne vil der også blive opstillet andre vedvarende energianlæg, og der er gode muligheder for at holde messer og udstillinger med energitema. Energipunkt Frøstrup drives af foreningen Hannik.

Del af landsby fornyelse
Ideen til Energipunkt Frøstrup opstod i forbindelse med en større indsats, hvor frivillige og Thisted Kommune var i gang med at forny landsbyen Frøstrup.

Den gamle DLG bygning stod og forfaldt, men siden ideen om Energipunktet opstod, har frivillige lagt mange timer i etableringen huset, der nu fremstår flot og brugbart og med et spændende indhold.

For Thisted Kommune er der ifølge borgmester Lene Kjelgaard Jensen tale om endnu en perle i perlerækken af interessante energisteder i kommunen:

- Jeg er stolt over, at det er lykkes initiativrige ildsjæle og kommunen i fællesskab at udvikle et helt nyt koncept, der styrker vores arbejde med at være Danmarks førende klimakommune. Her får private og håndværkere en ny mulighed, som på sigt kan være med til at hjælpe den grønne omstilling på vej. Det kan bane vej for erhvervsudvikling både lokalt i Frøstrup og i hele Thy og det har vi brug for, så jeg glæder mig til at indvie huset, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen.

Gensyn med kroen
Energipunkt Frøstrup indvies ved en åbningsreception lørdag den 21. februar 2015 kl. 12.30-16, hvor borgmester Lene Kjelgaard Jensen forestår indvielsen.

Der er åbent hus og forfriskninger og mulighed for også at se byens gamle kro, der er blevet renoveret. På dagen kan man udover demonstrationsanlæggene møde en række udstillere med nye løsninger til selvforsyning og energirenovering mv. Der bliver også mulighed for at høre om delebilkonceptet, der er indført i Thisted Kommune og prøve en elbil. Udstillingen er også åben søndag d. 22. februar kl. 13-16.

Demonstrationshuset i den tidligere DLG bygning ligger på adressen Storkevej 11, 7741 Frøstrup og Frøstrup Gamle Kro ligger Storkevej 1, 7741 Frøstrup.

-cmn

Læs mere om Byggeri

13/2 2015