Aktuelle nyheder - Byggeri

Tre ud af fire i byggeriet forventer vækst i 2017 Partner i Deloitte, Thomas Frommelt, kan fortælle om yderst positive forventninger i alle hjørner af byggebranchen.

Tre ud af fire i byggeriet forventer vækst i 2017

Der er store forventninger til både top- og bundlinje i det kommende år

Del artiklen på
Det er gode tider i den danske byggebranche, faktisk så gode tider, at tre ud af fire danske byggevirksomheder forventer at skabe vækst i det kommende år. Det viser en rundspørge blandt 720 aktører i byggebranchen, heraf 655 virksomhedsejere, foretaget af Deloitte.

Her siger 78 %, at de forventer at øge omsætningen til næste år, mens 77 % tilsvarende forventer en stigning i indtjeningen. Om alt går vel, kan 2017 blive et særdeles godt år for branchen.

- Generelt oplever vi en bygge- og anlægsbranche, der er inde i en positiv udvikling, hvilket også afspejles i forventningerne til 2017. Her forventer cirka halvdelen af virksomhedsejerne en vækst på op til 10 %. Endnu en femtedel forventer en vækst på mellem 10 og 20 %, mens ca. hver tiende regner med at lægge mere end 20 % til omsætningen, siger partner i Deloitte, Thomas Frommelt.

Markant vækst i nybyggeri til erhverv
Ifølge Thomas Frommelt er det især væksten i nybyggeriet, der står bag de positive forventninger.

- Lige nu ser vi en markant vækst i nybyggeri for især erhverv, hvilket selvsagt giver nogle store og lukrative entrepriser for mange byggevirksomheder. Også i de offentlige udbud kan vi se, at man har vendt sig væk fra renoveringsprojekterne og i stedet kastet sig over nye, spændende og ofte ambitiøse nybyggerier.

Indtjeningen kommer ikke af sig selv
De positive forventninger til 2017 slår derfor også igennem i alle underbrancher.

- Blandt entreprenørerne er det 80 %, der forventer øget omsætning til næste år. Det samme gælder for 76 % af betonvirksomhederne, 78 % af tømrervirksomhederne, 82 % af murervirksomhederne og hele 88 % af malervirksomhederne. Dermed ser det altså ud til, at vækstforventningerne er både bredt og dybt forankret på tværs af den samlede bygge- og anlægsbranche, fortæller Thomas Frommelt.

På trods af de positive forventninger advarer han dog om, at øget indtjening ikke kommer af sig selv.

- Det er desværre langt fra altid, at en øget omsætning også ender med flere penge på bundlinjen. Det kræver, at man har vedvarende fokus på effektivitet og projektstyring, at man formår at samarbejde hen over hele værdikæden, samt at man er skarp på prissætningen, så man ikke påtager sig store risici uden også at få den rette betaling, siger han.

Blot 12 % af byggevirksomhederne forventer, at deres omsætning vil falde i 2017.

-los


Læs mere om Byggeri

13/12 2016
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.