oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Danske boligejere betaler gerne ekstra for kvalitet26 % af de adspurgte boligejerne er villige til at betale mere end 2000 kr. for en ny dør, viser ny undersøgelse.

Danske boligejere betaler gerne ekstra for kvalitet

Ny undersøgelse viser at boligejere, efter mange års fokus på pris, nu i højere grad vil have kvalitet

Del artiklen på

Nutidens forbrugere har et væld af muligheder, når de bevæger sig ud for at investere i nyt til boligen. I kraft af den store konkurrence på markedet har det hidtil handlet om at få presset priserne så meget i bund som muligt. Nu tyder det dog på, at forbrugerne er villige til at betale ekstra for gode kvalitetsvarer.

- Den generelle økonomiske fremgang betyder, at folk begynder at få flere penge mellem hænderne. Denne tendens gavner byggebranchen, fortæller direktør hos 4B Research og ekspert i forbrugeradfærd, Dennis Blome.

Tendensen bakkes op af tal fra en ny undersøgelse, som dørproducenten Swedoor har foretaget sammen med analysevirksomheden. Analysen viser blandt andet, at hver fjerde forventer, at deres næste indvendige dør vil koste op til 2000 kroner.

- Tallene i undersøgelsen viser, at forbrugerne er villige til at betale ekstra for gode og holdbare materialer, når de gamle døre skal skiftes ud. Det er noget, som både producenter og byggemarkeder skal være opmærksomme på i fremtiden for at tilpasse sig kundernes ønsker, siger Dennis Blome.

Kvalitet betaler sig
Ønsket om kvalitet viser sig også i materialevalget. Næsten halvdelen af respondenterne ville vælge massive fyldningsdøre, hvis de skulle udskifte dørene i hjemmet i den nærmeste fremtid. Massive fyldningsdøre er døre af høj kvalitet, som holder i mange år.

Tallene vækker glæde hos dørproducenten:

- Vi har længe arbejdet målrettet på at fortælle slutkunden om alle de fordele, der er ved at vælge produkter i høj kvalitet. Vi tror på, at egenskaber som støjreduktion, komfort og finish er vigtige parametre – specielt taget i betragtning af, at døren skal holde i rigtig mange år. Nu viser tallene os, at boligejere forventer, at en dør koster op imod 2000 kroner. Det er uden tvivl værdifuld viden, som viser, at vi er på rette vej i forhold til, hvad vores kunder vægter højest, siger Tenna Knak, manager, head of marketing and product management hos dørproducenten.

Mange har gamle døre
Analysen viser ligeledes, at 40 % har døre, der har mere end 30 år på bagen. Dørene udskiftes altså sjældent, og når de gør, må de gerne indeholde kvalitetsmaterialer, der holder i mange år.

- Det stiller selvfølgelig nogle krav til os som producent i forhold til at blive ved med at levere produkter i højeste kvalitet. Det er vigtigt, at vi følger med markedets udvikling, så vi kan blive ved med at følge med efterspørgslen og rådgive vores kunder til at træffe den bedste beslutning i forhold til deres behov, forklarer Tenna Knak.

Villige til at vente
Analysen viser også, at danskerne har stor tålmodighed, når det drejer sig om leveringstiden på den rette dør. Faktisk er 41 % villige til at vente mere end 3 uger, og kun 2 % har forventninger om at kunne hente døren med det samme.

- Tallene viser altså, at døre ikke kan karakteriseres som et impulskøb, men er i stedet en velovervejet beslutning, hvor boligejerne gerne venter den tid, der skal til, for at få den helt rigtige dør med hjem, slutter Tenna Knak.

Hos Swedoor hedder leveringstiden fra 3 dage og op til 31 arbejdsdage, hvor sidstnævnte er for døre med særlige krav til eksempelvis specialmål.

Om undersøgelsen
Der blev gennemført 305 webinterviews med tilfældigt udvalgte privatpersoner
Deltagerne er repræsentativt fordelt i hele Danmark.
Undersøgelsen er udført af analysevirksomheden 4B Research

Nøgletal
26 % er villige til at betale mere end 2000 kr. for næste dør
46 % foretrækker massive fyldningsdøre
40 % har døre, som er mere end 30 år gamle
60 % søger inspiration i byggemarkedet
41 % er villige til at vente 3 uger på rette dør

-los

Læs mere om Døre & vinduer

15/6 2017

Mest læste


Seneste nyheder