Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Døre forklædt i ægte herregårdsstil

Døre forklædt i ægte herregårdsstil

Swedoor har designet og produceret 50 døre i 30 forskellige typer til den 300 år gamle Bramslevgaard

Del artiklen på

I forbindelse med at herregården Bramslevgaard i Hobro i Nordjylland er gået fra kvægbrug til i dag at være hotel- og kursuscenter, besluttede ejerne at udvide forholdene med en tilbygning, der mindede om den gamle hovedbygning.

Den større renovering har ejernes to sønner, Jacob og Søren Bidstrup, stået i spidsen for. De har begge en baggrund som bygningsingeniører, men det har ikke holdt dem tilbage fra også at tage sig af de håndværksmæssige opgaver.

Frem for at gå med de simple og nemme løsninger med 50 ens døre har Jacob og Søren Bidstrup haft fokus på at gennemføre byggestilen ved at stille krav til hvert enkelt dørdesign:

- Det specielle er, at der er flere forskellige typer af døre i forhold til antallet, og det satte os på noget af en opgave. Dog var det en bevidst beslutning fra vores side, da vi er gået efter at ramme den helt rigtige herregårdsstemning, og det er dørene med til at fremhæve med forskellige mål, materialer og detaljer, siger Jacob Bidstrup og tilføjer:

- De eneste døre, der er ens, er entredørene til værelserne. Resten er specialfremstillede, hvor vi f.eks. har fire 2,5 meter høje dobbeltdøre til selskabslokalerne, som med den høje rumhøjde bidrager til formålet med at genskabe de tidstypiske træk fra 50’ernes herregårde.

Der er ikke kun stillet krav til dørenes design, men også de enkelte egenskaber har i lige så høj grad været væsentlige for, at dørene lever op til bygningens krav til f.eks. støjreduktion, brandsikkerhed og teknologi.

Unikke sporfræsninger
Med alle de mange krav til dørene var brødrene Bidstrup allerede på forhånd ret overbeviste om, at det formentlig var urealistisk at få alle ønsker opfyldt. Derfor besluttede de sig for at opstille en lang prioriteringsliste med alle detaljer lige fra hængsler og låse til mål og udseende, som de herefter sendte af sted til tre dørproducenter:

Swedoor har leveret den totale løsning til den specielle og anderledes opgave med at få nye døre til at forestille gamle døre:

- Vi har været i stand til at løse denne opgave, da vi netop kan tilbyde et bredt udvalg af døre og dørløsninger, som opfylder den enkeltes krav til f.eks. design og materialer. Derfor har vi altid en løsning, og det var også tilfældet her ved Bramslevgaard, hvor vi har arbejdet med helt unikke sporfræsninger, som har været med til at fuldende bygningens stil og arkitektur, siger Peter Sejling, salgsdirektør for Nordeuropa.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

21/3 2017

Mest læste


Seneste nyheder