Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

En verden af nye arkitektoniske muligheder Vahles specialfremstillede glatte døre kan leveres i højder på op til 3,10 m, hvis der ikke stilles krav om brandsikring.

En verden af nye arkitektoniske muligheder

Vahle giver arkitekterne endnu friere hænder. Producenten af specialdøre kan nu tilbyde glatte døre i overhøjde med mulighed for indbygning af skjulte hængsler, lydisolering og brandsikring

Del artiklen på
Som EUs eneste producent kan danske Vahle nu tilbyde projekttilpassede glatte døre i overhøjder med skjulte hængsler, lydsikring op til 30 dB eller 35 dB og brandsikring i henhold til EI30 eller EI60.

Vahles direktør Ole Mølby forklarer om den nye lancering:

- Vi giver arkitekten helt frie hænder til at vælge præcis det udtryk og den funktionalitet, som passer til projektet. Farver, størrelser, funktioner og materialer kan kombineres frit, og dørene kan f.eks. indgå som en del af et samlet indretningsmiljø, hvor detaljer og materialer fra vægge, gulve eller lofter indgår i dørene. På den måde kan dørene f.eks. være med til at løfte udtrykket i kundevendte områder og områder med mange besøgende i domicilbyggerier både herhjemme og i resten af EU, fortæller han.

Projekttilpassede branddøre
De specialfremstillede glatte døre kan leveres i højder på op til 3,10 m, hvis der ikke stilles krav om brandsikring. Stilles der derimod krav om brandsikring, kan dørene med almindelige hængsler leveres i højder på op til 2,76 m og med skjulte hængsler i højder på op til 2,40 m.

- Dørene kan samtidig efter arkitektens ønske leveres med tilpasset besætning som f.eks. låseautomatik eller dørpumper, ligesom et bredt udvalg af låsekasser gør det muligt at tilpasse dørene ned i mindste detalje. Selve dørbladet kan endvidere males, fineres eller forsynes med spor fuldstændig efter arkitektens ønske, pointerer Ole Mølby.

Derudover er dørene brandtestet på Dansk Brandsikrings Institut i Hvidovre og kan fremstilles, så de overholder kravene i de fælleseuropæiske standarder for brandklassifikation EI30 og EI60. Det gør, at dørene kan specificeres til byggeprojekter inden for hele EU.

Æstetik og funktionalitet
Vahles fleksible grundkoncept for dørproduktionen gør, at producenten nu kan opdragere ethvert design til at overholde krav til både lydisolering og brandsikring. Arkitekten behøver derfor ikke at gå på kompromis med æstetikken for at få funktionaliteten med og kan tegne præcis den dør, som passer til projektet, hvorefter producenten fremstiller den med de specifikationer, den skal opfylde.

- På den måde tilbyder vi en slags \'sandkasse\', hvor der er frit slag for leg og kreativitet. Fordelen ved glatte døre i overhøjde er bl.a., at de tilfører en ekstra elegance til byggeriet, uden at gå på kompromis med det rene, minimalistiske udtryk, som er meget efterspurgt. Dermed åbner de for en hel verden af nye muligheder, fortæller Ole Mølby.

-los

Læs mere om Døre & vinduer

25/4 2014