Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Limmetode øger vinduesproduktionenPolyurethane Reactive (PUR) Hotmelt er trykfølsom, og der opnås en øjeblikkelig og stærk binding, når emner sammensættes.

Limmetode øger vinduesproduktionen

Industrilimproducent står bag en helt ny måde at producere vinduer på, som reducerer tørretiden og kræver færre mandskabsressourcer

Del artiklen på

Hos industrilimsproducenten PKI Supply har man haft flere succesfulde test med en helt ny metode til at producere og lime vinduesrammer med den specielt udviklede PUR Hotmelt lim.

Limen hærder lige så snart, at to emner er i kontakt med hinanden, og på den måde reduceres tørretiden markant, og vinduesproducenterne kan producere mange flere emner i løbet af en dag.

Metode og muligheder er udviklet i samarbejde med Obel P. Automation og Nordson Danmark, der begge er leverandører af maskiner til vinduesindustrien, træ- og møbelindustrien, byggeindustrien og til offshore-industrien.

- Vi ser et stort potentiale for vinduesproducenterne med den nye limmetode. Det er en lille ændring i produktionen, som vil gøre en stor forskel for en effektiv og rationel produktion. Vi spår, at vinduesprocenterne med den nye metode og vores PUR hotmelt lim i gennemsnit vil kunne producere op til en ramme per minut alt efter den tilhørende logistik, siger Asbjørn Tranekær, der er salgsagent hos PKI Supply.

Nyt limanlæg nødvendigt
PUR hotmelt-limen er ligesom størstedelen af PKI Supply's egenproducerede lime mærkningsfri, da koncentrationen af isocyanater og formaldehyd er meget lille. Derfor kan man nemt arbejde med limen i produktionen. Dog kræver det et nyt limanlæg for at kunne implementere den nye metode.

- Det vil være nødvendigt at investere i et nyt limanlæg, da vores PUR hotmelt ikke kan anvendes på de traditionelle limanlæg. Men med den øgede produktion og reduktion af spildtid i produktionen tror vi på, at investeringen hurtigt vil kunne tjene sig selv ind. Samtidig kan man også udbygge det nye anlæg, så maskinen f.eks. også kan sætte beslag på vinduerne, siger Asbjørn Tranekær.

Let at kombinere
Limen, som i øjeblikket bliver afprøvet hos en række af PKI Supply's kunder, har desuden vist sig at have trækstyrke på 540-740 kg. pr. meter limfuge. Et resultat, som man er stolte af hos PKI Supply:

- I øjeblikket har vi primært testet vores lim og den nye limmetode hos vinduesproducenter, men det er bestemt også en metode, som vil kunne bruges i produktion af inventar, køleskabe og skibsbygning. Jeg tror, at mange forskellige industrier vil benytte sig af denne metode fremover, fordi man let kan kombinere det på mange måder. Man kan producere hurtigere og mere effektivt og samtidig benytte miljørigtige lime, siger Asbjørn Tranekær.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

25/6 2018

Mest læste


Seneste nyheder