Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Nyt badehotel i Blokhus

Nyt badehotel i Blokhus

Dørene er nu åbnet til Strandhotellet Blokhus. Det nye hotel er inspireret af tv-serien, Badehotellet, og et ønske om at videreføre de danske badehoteller som ferieform

Del artiklen på

Hotellet er bygget i høj kvalitet med tiltag til luksus og noter tilbage til tidligere tider. Derfor er der valgt specialfremstillede døre fra Vahle, for at skabe en særlig stemning i indretningen.

Bag opførelsen står ægteparret, advokaterne Marie Louise og Steffen Ebdrup, som oprindeligt er fra Aarhus. De er i forvejen medejere af Restaurant Futten og Café Laden i Blokhus og i forbindelse med driften af disse, opdagede de, at der var behov for hotelovernatninger. De ønskede i første omgang at etablere bed and breakfast med 15 værelser, men projektet udviklede sig, og de fik i stedet arkitekt Jørgen Ussing til at tegne et originalt badehotel. Den velkendte atmosfære og stemning skulle skabes og krydres med et orangeri, indendørs swimmingpool og faciliteter til wellness. Hotellet har i dag 36 værelser og 2 suiter, som alle har egen altan.

Tæt samarbejde med arkitekten
Vahle har arbejdet tæt sammen med arkitekt Jørgen Ussing omkring udvikling af specielle dørløsninger. Designet på dørene i stueetagen, receptionen og restauranten er afstemt med de udvendige vinduer og døre. På den måde er der en arkitektonisk sammenhæng, der giver hotelgæsterne en oplevelse af ro og kvalitet. De sprossede glasdøre er udført som branddøre med integrerede, skjulte dørpumper, der giver moderne funktionalitet til et klassisk udtryk. Dørene til værelserne er lyddæmpende branddøre med et stilrent, enkelt udtryk. Dørtrinnene er erstattet af 5 mm messingskinner, som er afstemt med de håndtag og hængsler af messing, som alle dørene har. Dørene fra Vahle indgår som et designmæssigt element samtidigt med, at de lever op til nye certificeringer inden for lyd og brandsikkerhed.

- Hotellet er blevet godt modtaget og dørene bliver faktisk kommenteret af vores gæster. De nævner, at det er en fornøjelse at opleve en massiv, tung dør, som både minder gæsterne om forgangne tider og sørger for, at der ikke er støjgener på værelserne, udtaler hoteldirektør Anders Thorsager.

Klassisk luksus og stolte håndværkstraditioner
- Det største kompliment, hotellet har fået er, at gæsterne tror, det er et eksisterende hotel, der er blevet renoveret. Det er det bedste kompliment, vi kan få, fortæller Anders Thorsager. Bygherre og medejer, Marie Louise Ebdrup fortsætter:

-Vi har ønsket at skabe et hotel, der falder naturligt ind i byen, og det må vi sige, at vi har opnået med de mange positive tilkendegivelser. Kvalitet og hygge har været nøgleord for os ligesom vi har valgt gamle, stolte håndværkstraditioner sammen med kvalitetsmaterialer. Vi har valgt Vahle døre, som lever op til alle vores krav og de er lavet så man ikke ser, om det er en branddør, lyddør eller lignende. Vi har også ønsket, at give gæsterne individuelle oplevelser af deres værelser. Derfor har vi valgt 18 forskellige tapeter og farver til indretningen af værelserne, så gæsterne får mulighed for at vælge deres helt personlige favoritværelse.

- eca

 

Læs mere om Døre & vinduer

5/9 2017

Mest læste


Seneste nyheder