Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Spar penge på varmeregningen med disse tips

Spar penge på varmeregningen med disse tips

Sponsoreret indhold: Selvom foråret er på vej er de kolde temperaturer stadig over os, og varmeregningerne ligger derfor fortsat i den høje ende.

Del artiklen på

Men du kan faktisk gøre meget for at spare penge på din varmeregning, som du kan læse mere om her, hvor vi kommer med fire tips til hvordan du sparer penge på din varmeregning.

Luft ud på den rigtige måde

Det første tip, til at spare penge på din varmeregning handler om at lufte ud på den rigtige måde. Det er vigtigt at lufte ud i boligen for at holde et godt indeklima, men for at spare på varmeregning er det vigtigt, at du tænker over at lufte ud på en god måde.

Først og fremmest er det bedst at lufte ud lidt af gangen. Når du lufter ud i længere tid, når møbler og vægge at blive kolde og det vil derfor kræve meget varme at varme boligen op igen. Hvis du i stedet lufter ud kort tid af gangen, men hyppigere, vil du opnå en lige så god udluftning men uden at det kommer til at koste lige så meget på varmeregningen.

Samtidig er det vigtigt at slukke for radiatorer, når du lufter ud, da det er penge er ryger lige ud af vinduet, hvis du har radiatorerne til at køre, imens du lukker kold luft ind i boligen.

Tjek op på tætningslister ved vinduer og døre

Råd nummer to, til hvordan du sparer penge på din varmeregning, er ved at tjekke op på tætningslister ved vinduer og døre og eventuelt skifte dem ud, hvis de er slidte.

Det er vigtigt, at tætningslister ved døre og vinduer er i god stand, for at der ikke kommer koldt luft ind i boligen. Tætningslister skal skiftes noget oftere end selve vinduer og døre, da de bliver mere slidte. Hvis dine tætningslister er slidte kan du fx kigge på børstelister, der især kan gøre en stor forskel for hvor tætte dine døre er.  

At skifte tætningslisterne koster ikke ret meget, og det er derfor en god idé at gøre, for at du kan undgå at der kommer for meget kold luft ind i boligen.

I forhold til vinduer, er det ikke altid nok at skifte tætningslisterne. Især hvis de vinduer du har lige nu er dårligt isolerede, kan der være meget at vinde ved at skifte til nogle nye vinduer. Selvom det virker som et stort projekt at skifte vinduerne, vil du spare penge på lang sigt ved at få bedre isolerede vinduer i din bolig og det er derfor alle pengene værd, hvis dine vinduer ikke er godt isolerede lige nu.

Pas på med store møbler ved radiatoren

Når boligen skal opvarmes, spiller det en stor rolle, hvordan du har indrettet dig i forhold til radiatorerne. Hvis du fx har en lænestol eller andre store møbler stående foran radiatoren, vil det blokere lidt for varmen og dermed gøre det sværere for varmen at komme ud i boligen.

Derfor er det vigtigt at du ikke har store møbler stående lige ved radiatoren.

Sæt alle radiatorer på samme temperatur

For at gøre det nemmest for dine radiatorer at varme boligen op gælder det om at sætte alle radiatorer på samme temperatur.

Det spiller en stor rolle, da det vil kræve meget af en radiator at varme rummet op sammenlignet med hvor meget energi flere radiatorer skal bruge til at varme et rum op.

Derfor er det en god idé at sætte alle radiatorer på det samme, så de alle sammen varmer lidt og dermed bruger lidt energi i stedet ofr at en radiator bruger meget energi.

Læs mere om Døre & vinduer

22/3 2018

Mest læste


Seneste nyheder