Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Velux’ topchef fratræder Fra venstre CEO Jørgen Tang-Jensen, bestyrelsesformand Søren Bjerre-Nielsen og kommende CEO David Briggs. Foto: René Jepsen.

Velux’ topchef fratræder

Efter 17 år som øverste chef for Velux fratræder Jørgen Tang-Jensen med udgangen af året

Del artiklen på

På sidste dag af Velux Gruppens 4-årige strategikonference, annoncerede bestyrelsesformand Søren Bjerre-Nielsen foran 120 medlemmer af den globale ledelse, at Jørgen Tang-Jensen efter 17 år som CEO for Velux A/S træder tilbage med udgangen af 2017.

Hans afløser er den 52-årige englænder David Briggs, som har været i Firmagruppen siden 1991.

- Vi har sammen med ejere og bestyrelse planlagt Jørgens fratrædelse meget længe for bedst muligt at sikre virksomhedens fortsatte positive udvikling, og jeg er glad for at kunne sige, at det er lykkedes på alle punkter. Jørgen afleverer en forretning, som er trimmet til vækst, og med et stærkt ledelsesteam, siger Søren Bjerre-Nielsen.

Startede med rulleskodder
Jørgen Tang-Jensen har været i Velux Gruppen hele sin erhvervskarriere. Han startede i 1981 som produktchef for tilbehørsprodukter, gardiner og rulleskodder, og blev salgs- og marketingansvarlig i 1989. Siden 2001 har han været CEO i en virksomhed, der i dag opererer over hele verden med egne selskaber i mere end 40 lande og med en stærk position på sit marked.

- Det er mig magtpåliggende at aflevere nøglerne på en mønsterværdig måde, der giver min efterfølger de bedst mulige betingelser, siger Jørgen Tang-Jensen, der sammen med sit team netop havde præsenteret strategien for de næste fire år til den globale topledelse ved en konference i Flims i Schweiz.

Jørgen Tang-Jensen forventes at indtræde i bestyrelsen for VKR Holding A/S ved næste generalforsamling i foråret 2018 og kandiderer desuden til at indtræde i bestyrelsen for ejerfonden bag VKR Holding, Villum Fonden i 2019.

Etablerede Altaterra
Afløseren David Briggs startede i Velux France i 1991 og blev general manager for Velux Storbritannien allerede i 1994. I 2001 blev han udpeget til at starte VKR Holdings nyetablerede alternative distributionskanal, Altaterra, for at servicere det deciderede lavprissegment og private label på markedet for ovenlysvinduer.

I 2015 vendte han tilbage som medlem af Velux Management Group og ansvarlig for Sales, Product Development og Product Management.

Hans lange erfaring i Velux og Altaterra giver ham en bred, international erfaring med både kunder og vores forretning.

Vagtskiftet markeres med en farvel-og-goddag reception i hovedsædet i Hørsholm den 13. december i år.

-los


Læs mere om Døre & vinduer

18/9 2017

Mest læste


Seneste nyheder