Aktuelle nyheder om byggebranchen - El & Belysning

Coop investerer 100 mio. i LED

500.000 pærer og lysstofrør skal udskiftes i Coops 1200 butikker

Del artiklen på

Coop vil reducere sit energiforbrug med 20 % i 2020 i forhold til 2014, og en stor del af besparelse skal komme fra, at al belysning udskiftes til LED. Opgaven dækker grundlæggende alle typer belysning i alle typer af rum og udstyr, og kan i antal runde 500.000 lyskilder.

Projektet gennemføres fra nu og indtil udgangen af 2018 af Nordic Business Light, som er valgt til leverandør til opgaven.

- Kontraktens omfang estimeres - inklusiv deltagelse fra Brugsforeninger - at kunne runde 100 millioner kroner. Måske er dette den største enkeltstående LED-kontrakt i Danmark og måske hele Norden, vi ved det reelt ikke, siger energichef Peter Kjærgaard Svendsen, Coop, og tilføjer:

- Vi er enormt stolte af den løsning, der nu ruller ud i vores butikker. Med de valgte løsninger kommer vi ikke bare til at generere en enorm energibesparelse, vi kommer også til at løfte kundeoplevelsen i butikkerne.

I Nordic Business Light er adm. direktør Ian Wallentin særdeles godt tilfreds med at have vundet dette udbud:

- Coop har gennemført en meget professionel proces og har sat sig et ambitiøst mål og tager dermed førertrøjen i dansk detailhandel, når det gælder energioptimering, kundeoplevelser i butikker og forbedret lønsomhed med lys, hvilket er vores absolutte spidskompetence. Vi ser meget frem til samarbejdet.

Udskiftningen omfatter alle Coop butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta og Irma samt de selvstændige Brugsforeninger, der ønsker at indgå.

-kj

Læs mere om El & Belysning

10/8 2017