Aktuelle nyheder - Facader

Grønne facader på konferencemekkaFoto: Green Solution House.

Grønne facader på konferencemekka

Miljøvenlige materialer, lang levetid og let vedligehold betød, at alufacader blev valgt til beklædning af Green Solution House

Del artiklen på
Spørges gennemsnitsdanskeren om, hvad denne forbinder bornholmsk byggeri med, vil det hurtige svar sandsynligvis lyde på rundkirker eller røgerier. For ikke at glemme Hammershus, naturligvis, der trods påvirkning af vind og vejr fortsat knejser som en historisk byggeattraktion på solskinsøen.

Den historiske og særlige byggestil på solskinsøen rækker imidlertid også ind i fremtiden. Det ses i det ambitiøse byggeri af konferencecentret Green Solution House, der med nylig indvielse af HKH Kronprins Frederik, placerer det miljøbevidste ø-samfund som en af de helt store dagsordensættere i debatten om klima og bæredygtighed.

Aluminium er oplagt
Formålet med Green Solution House er at være et eksperimentarium og udstillingsvindue for de nyeste miljøløsninger. Byggeriet præsenterer derfor den nyeste udvikling inden for grøn teknologi, bygningsdesign og tænkning, hvor alle materialer og løsninger til den vifteformede bygning er valgt med omtanke for miljø, drift og vedligehold. Ikke mindst de 800 m2 alufacader, der omkranser byggeriet fra top til bund.

− Aluminium er yderst stærkt og modstandsdygtigt og har deraf lang levetid, ligesom det er energibesparende. Og så giver det naturligvis også point på miljøfronten, at materialet er vedligeholdelsesfrit og kun kræver let rengøring. Derfor er det ikke unaturligt, at valget falder på alufacader ved opførelse af grønne byggerier, fremhæver projektchef Peter Buser, Moestrup Alufacader, der har stået for leverancen til Green Solution House.

Sikrer stilrent udtryk
Moestrup Alufacader udvikler og producerer alu-løsninger til alle former for byggeri fra den tyske industrikoncern Schüco. Til Green Solution House har Moestrup Alufacader stået for projektering og produktion af udvendige og indvendige facader, brandfacader og ovenlysvinduer. Indvendigt er facaderne holdt i hvid for et stilrent look, mens de udvendige facader er opført i koksgrå, som skaber en fin balance.

− Fordelen ved alufacader er, at det lette materiale giver facaden et mere spinkelt og stilrent, som også kommer til udtryk i præsentationen af Green Solution House, fortæller Peter Buser.

Intelligente materialer
Som navnet bærer præg af, stiler Green Solution House efter at realisere bæredygtighed i alle facetter, såvel i selve byggeprocessen som under drift og vedligehold.

− Et væsentligt element i processen var at skabe et byggeri, der ikke genererer affald, men hvor elementerne i stedet kan genanvendes på den ene eller anden måde, fortæller Peter Buser.

Green Solution House er derfor designet til at kunne skilles ad, ligesom materialerne kan bruges igen i nye sammenhænge. Det gælder også alufacaderne, der kan støbes om og genanvendes.

-kj

Læs mere om Facader

10/6 2015
Facadebeklædning FacaderArmeringBetonmørtelFacade tætnings kitFacadeelementerFacadeisoleringFacademalingFacadepladerFacadepudsFacadeventilerMaterielopbevaringMurbinderePudsStilladserVindspærreÆdeltræTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • H+H Danmark

  H+H Danmark

  Produktoversigt
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer