Aktuelle nyheder - Gulve

Limfrie gulve leverer bæredygtighed og designfrihedKravene til byggematerialer vokser, og ud over bæredygtighed er det parametre som designmuligheder og hurtig installation, som bygherrer og rådgivere lægger vægt på.

Limfrie gulve leverer bæredygtighed og designfrihed

Producenten Altro oplever øget efterspørgsel i Skandinavien på fleksible designgulve, der installeres uden klæbemidler og kan genanvendes 100 %

Del artiklen på

Ikke uden grund er der mange, som tænker, at jagten på bæredygtige løsninger giver nogle designmæssige begrænsninger, så man ender med at må gå på kompromis med sine ideer.

Når man snakker om gulve, er kompromis imidlertid ikke nødvendigt. Det understreger Michael Persson, der er nordisk salgschef hos gulvproducenten Altro. Her mærker man voksende efterspørgsel på klæbemiddelfrie gulve i hele Skandinavien. Det er en gulvtype, som både tilgodeser de grønne hensyn, giver fuld designfrihed med mulighed for mange farver og teksturer og desuden bidrager til et bedre indeklima.

- Det er meget positivt, at flere opdager fordelene ved at bruge gulve, der installeres uden brug af klæbemidler. I Finland er der f.eks. kommuner, som nu har forbudt at lime gulvene i offentlige bygninger. Generelt er det kombinationen af fleksible designmuligheder med genanvendelighed, stor fleksibilitet og hurtig installation, der efterspørges, og det mærker vi også.

Han fortsætter:

- Jeg har længe ment, at der er store perspektiver i at bruge klæbemiddelfrie gulve i langt større omfang, end man gør i dag. Der findes selvfølgelig steder som f.eks. vådrum, hvor du er nødt til at bruge klæbemidler. Men i de fleste andre områder i en bygning er der ingen grund til at vælge limede gulve frem for gulve, der installeres uden brug af klæbemidler. Slet ikke når man tænker på, at det kan gå imod de bæredygtige ambitioner i mange projekter.

Inspiration fra Bauhaus
Altro har ud over traditionelle limede gulve udviklet flere klæbemiddelfrie gulve, senest Altro Cantata, der for nylig blev lanceret med træ-look også. Det installeres helt uden brug af lim og har certificeringer som emissionsklasse M1 og Indoor Air Comfort Gold. Gulvet kan også genanvendes 100 % efter endt levetid eller genbruges andre steder. Samtidig fås det i 29 forskellige farver samt naturlige teksturer, der åbner for stor designvariation.

Altro har siden starten været inspireret af filosofien i den velkendte designskole Bauhaus, der lægger vægt på at bygge bro mellem form og funktion for at håndtere de udfordringer, mennesker møder i dagligdagen. Med fokus på at bruge kreativ tænkning til at skabe praktiske løsninger har Altro gennem mere end 100 år været med til at forvandle hverdagens rum til miljøer, der bidrager til bedre trivsel og velvære hos brugerne.

Og helt i tråd med filosofien fra Bauhaus har Altro bl.a. arbejdet målrettet med at modvirke faldulykker, samtidig med at man sikrer, at beboerne på f.eks. plejecentre føler sig trygge i en hjemlig og hyggelig æstetik.

- For os er det ikke et enten-eller, hvor du må vælge mellem design, sikkerhed, effektivitet eller bæredygtighed. Teknologien er der, og kan vi ved hjælp af den imødegå de udfordringer, som bygherrer, arkitekter og slutbrugere står overfor, så ville det være dumt ikke at bringe alle muligheder i spil, siger Michael Persson.

-kj

Læs mere om Gulve

17/8 2020