Aktuelle nyheder om byggebranchen - Gulve

Nyt linoleumsgulv genbruger knuste kakaoskallerMarmoleum Solid kommer i et utal af varianter i ensfarvede flader, hvilket giver helt nye muligheder i forhold til tidens arkitektur.

Nyt linoleumsgulv genbruger knuste kakaoskaller

Allerede inden Forbos miljøvenlige linoleumsgulv, Marmoleum Solid, bliver lanceret, har det vundet flere internationale designpriser for at bruge knuste kakaoskaller

Del artiklen på

Helt ensfarvede flader, tak. Det har været ønsket fra arkitekter og private kunder til linoleum i flere år. Nu er nødden knækket, og Forbo lancerer en ny linoleumskollektion, Marmoleum Solid, der både introducerer en række helt ensfarvede design samt en ny, innovativ måde at lave linoleum på – ved at genbruge knuste kakaoskaller.

Knuste kakaoskaller er et almindeligt restprodukt fra chokoladeproduktionen. Normalt bliver de smidt ud, men Forbo har udviklet en metode, der bruger skallerne til at skabe en unik overflade på Marmoleum Cocoa.

Det er en teknik, der er helt i tråd med Forbos fokus på miljøvenlig produktion i forhold til både energiforbrug, materialevalg og genbrug af affald – og allerede inden lanceringen er Marmoleum Cocoa blevet belønnet med både en iF Product Design Award 2017 samt to Red Dot Awards 2017.

Et spektakulært gulv
Ud over en bæredygtig produktion har Marmoleum Cocoa et organisk og næsten taktilt look, så moderne, nordisk stil og miljøbevidst indretning kan følges ad.

- Hele Marmoleum Solid-kollektionen viser, at linoleumsbelægning er så meget mere end det klassiske, marmorerede look og kan matche tidens arkitektur, design og interiør. Desuden giver de nye overflader muligheder, der går langt ud over den traditionelle brug i eksempelvis undervisnings- og sundhedsbyggerier samt offentlige bygninger – Marmoleum Solid vil være et spektakulært gulv i både butikker, på hoteller og restauranter samt kontormiljøer af den mere eksklusive slags, forklarer teknisk chef hos Forbo, Thomas Kjær.

Marmoleum Solid-kollektionen består af fem linjer:

- Marmoleum Cocoa – knuste kakaobønneskaller giver en organisk overflade, der understreger en naturlig indretning og byggestil.

- Marmoleum Slate – en innovativ serie, hvor hver linoleumsplade har et realistisk og tilfældigt præg af naturlig skifer.

- Marmoleum Concrete – er blevet opgraderet med endnu flere formater, der alle har en diskret skinnende effekt i de betonlignende overflader.

- Marmoleum Piano – den succesfulde linje har fået en makeover, uden at der er gået på kompromis med evnen til at skjule fodaftryk og snavs. De koordinerede farver afspejler naturens elementer, såsom himlen, solen, græsset og jorden.

- Marmoleum Walton – en del af den oprindelige Marmoleum Solid-kollektion. Nu opgraderet med nye farver.

-los

Læs mere om Gulve

1/5 2017
GulveBambusgulvBeton GulveBetonstøbningEpoxy gulveFliseklæberFliserFodlisterFodpanelerForkantslisterFrostsikringFugemasseGulvbelægningGulvisoleringGulvmaskinerGulvplejemaskineGulvslibereGulvspartelGulvstrøerGulvvarmeIndustristøvsugerKlinkerKrydsfinerListerLydisoleringOptimering af arbejdsgangeSpånpladerSportsgulve med lamelparketSportsgulve med linoleumSportsgulve med massiv parketSportsgulve med PU-belægningSportsgulve med vinylbelægningTrægulveTæpperUndergulveVandtætningVarmekabelVarmemåtterVarmeslangeVintermåtterTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder