Aktuelle nyheder - Gulve

Skift hellere et enkelt gulvbræt eller toHos Södra kan man bestille gulvplanker i specialmål - uanset om det er til en enkelt eller tusind kvadratmeter. Her kan man se årerne i de planker, der er blevet skiftet på et projekt i Toldbodgade.

Skift hellere et enkelt gulvbræt eller to

Det er rådet til trælasterne fra Södra, der bl.a. leverer specialordrer på gulve til renoveringer og forsikringsskader

Del artiklen på

Af Louise S. Strøbech

Der er nemlig flere gode grunde til at benytte specialfremstillede planker til reetablering af gulve, frem for at lægge et helt nyt gulv. Ved forsikringsopgaver, indvendig renovering, eller når der bliver fjernet en væg mellem to rum, er det ofte få kvadratmeter, der skal bruges. Og Södra kan tilbyde lige nøjagtig den mængde, der behøves, og i de ønskede dimensioner – uanset hvilken træsort, slutkunden ønsker.

- De fleste kunder kommer via trælasterne, men vi har også tit kommunikationen med kunden eller snedkeren om, hvilken type gulv og hvilke lister kunden ønsker. Vi kan levere på selv de små ting, som de store ikke gider røre ved. De vil ofte kun sælge hele vogntræk og gider ikke give en pris på 10 m2 gulv, siger key account manager Bjarne Jansen fra Södra Interiør.

Han er udekørende sælger og står for alle Södra Interiørs kundemøder. Det har han gjort siden 2014, så han kender branchen godt.

- Vi har en prisberegner, hvor det er helt åbent, hvad priserne er pr. kvadratmeter – de kan ses på en trappeskala, der går fra 10 til 20, 20 til 30, 30 til 40 m2 og hele pallen, hvor både plukkeomkostninger og fragt er indregnet, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet...
Gulvet i Toldbodgade er blevet slebet, så ingen kan se – heller ikke i solskin – at der fornylig er tilføjet nye pitch pine-planker til gulvet.

Syv meter douglas
Han kan fortælle om en af de helt små sager, hvor en adventskrans var faldet ned og havde beskadiget to brædder i et douglasgulv. Plankerne var hver syv meter, så der skulle specialtransport til.

- Men alternativet var at lægge hele gulvet om, og det giver jo ingen mening, siger Bjarne Jansen, som for nyligt har færdiggjort et projekt i en lejlighed i Toldbodgade i København, hvor to værelser var slået sammen.

- Gulvet var i forvejen pitch pine, så de begyndte at lede efter nogen, der havde gulvet i præcist de dimensioner, som de havde brug for. Problemet er, at der er mange forskellige bredder, og når plankerne skal bruges sammen med et eksisterende gulv, skal dimensionerne selvfølgelig matche 100 %. Efterfølgende blev gulvet slebet, så man ikke kan se overgangene. Det blev virkelig flot. Men håndværkeren har også lavet et flot stykke arbejde, og så er pitch pine 99 % knastfrit. Det giver et virkelig fint udtryk.

louise@odsgard.dk

Læs mere om Gulve

10/11 2020